Zemessargi un sabiedroto karavīri sacenšas militāri lietišķajā šaušanā

NBS
Sargs.lv
sacensības
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Zemessargi un karavīri no NATO valstīm Rīgā piedalīsies 27. starptautiskajā pulkveža O. Kalpaka piemiņai veltītajā vingrinājumā militāri lietišķajā šaušanā.

Sacensības atklās Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Egils Leščinskis.

Vingrinājuma mērķis ir noskaidrot labākās komandas un individuālos sportistus Zemessardzē, gatavot zemessargus un karavīrus valsts aizsardzībai, kā arī veicināt sadarbību ar citu valstu karavīriem.

Vingrinājumā piedalīsies visu Zemessardzes bataljonu, Zemessardzes brigāžu štābu un Zemessardzes štāba komandas, kā arī dalībnieki no Igaunijas, Lietuvas, Nīderlandes un Polijas.

sacensības

Foto: Armīns Janiks / Aizsardzības ministrija

Dalībnieki startēs trīs disciplīnās – šaušanā ar dienesta pistoli no diviem stāvokļiem - stāvus un sēdus, ātršaušanā ar dienesta pistoli saskaņā ar Starptautiskās praktiskās šaušanas noteikumiem un šaušanā ar mašīnpistoli no trīs stāvokļiem – guļus, no ceļa un sēdus.

Pasākumu organizē Zemessardzes 1. Rīgas brigādes Studentu bataljons sadarbībā ar Zemessardzes štābu un Latvijas Šaušanas federāciju.

Zemessardze ir lielākā Nacionālo bruņoto spēku struktūra un teritoriālās aizsardzības pamats. Zemessardze dod iespēju pilsoņiem brīvprātīgi kalpot savai valstij, rūpējoties par tās drošību un aizsardzību.  Zemessardzē uzņem 18 līdz 55 gadus vecus Latvijas Republikas pilsoņus bez sodāmības vai apsūdzībām par nozieguma izdarīšanu Lai vienkāršotu pieteikšanos dienestam Zemessardzē un veicinātu atgriezenisko saiti ar iedzīvotājiem, interesenti ir aicināti zvanīt uz Zemessardzes vienoto diennakts tālruņa numuru 1811. Vairāk par dienestu Zemessardzē un bataljonu kontaktinformāciju iespējams noskaidrot Zemessardzes mājaslapā: www. https://www.zs.mil.lv/

Dalies ar šo ziņu