Igaunijas Aizsardzības spēku komandieris apbalvo pulkvežleitnantu Māri Tūtinu

NBS
Sargs.lv/
Tūtins
Foto: Foto: Mil.ee

Igaunijas Aizsardzības spēku komandieris ģenerālmajors Martins Herems apbalvojis ar Igaunijas aizsardzības spēku Dienesta izcilības medaļu Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba pulkvežleitnantu Māri Tūtinu.

Viņam apbalvojums piešķirts par ieguldīto darbu un nozīmīgo lomu, attīstot stratēģiskās komunikācijas jomu Baltijas aizsardzības koledžas apmācību programmās un par sadarbību ar Igaunijas Aizsardzības spēkiem.

Pulkvežleitnants M. Tūtins gadiem ilgi sadarbojies ar Igaunijas Aizsardzības spēkiem stratēģiskās komunikācijas jomā, piedaloties kopīgos vingrinājumos un vadot dažādus NATO Stratēģisko komunikāciju izcilības centra projektus.

Viņš ir izstrādājis Baltijas Aizsardzības koledžas stratēģiskās komunikācijas mācību kursu moduļus, bet pēc tam turpinājis atbalstīt koledžu.

Kopš 2019. gada decembra pulkvežleitnants M. Tūtins norīkots dienestam Latvijas Apvienotajā štābā, kur viņš ir Igaunijas Aizsardzības spēku štāba galvenais partneris kara laika operāciju plānošanā.

Igaunijas Aizsardzības spēku Dienesta izcilības medaļa ir augstākais kaimiņvalsts aizsardzības spēku apbalvojums. Apbalvojumam ir divas šķiras - nopelnu šķira aizsardzībā, tiek piešķirta par dienestu, kas veicina valsts aizsardzības stiprināšanu, un kaujas šķira veids, ar ko apbalvo par uzdevumu izpildi kaujā.

Dalies ar šo ziņu