Zemessardzes 19. kaujas nodrošinājuma bataljonu komandēs majors Kaspars Auzenbahs

NBS
Sargs.lv
Auzenbahs
Foto: Foto: seržants Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Zemessardzes 19. kaujas nodrošinājuma bataljona komandiera amatā, saņemot vienības karogu, stājies majors Kaspars Auzenbahs, nomainot līdzšinējo komandieri pulkvežleitnantu Juri Čudo.

Svinīgajā komandieru maiņas ceremonijā piedalījās Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Egils Leščinskis, 1. Rīgas brigādes komandieris pulkvežleitnants Aivars Krjukovs, karavīri, zemessargi un lūgtie viesi.

“Pazīstot majoru Auzenbahu no iepriekšējām dienesta gaitām, zinu, ka viņš ir enerģisks, atbildīgs un kompetents virsnieks, ar labu pieredzi,” pauž brigādes ģenerālis E. Leščinksis.

Leščinskis

Foto: seržants Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Majors K. Auzenbahs izsaka lielu pagodinājumu par iespēju būt 19. kaujas nodrošinājuma bataljona komandiera amatā. Viņš norāda, ka saviļņojums vijas ar uztraukumu, vienlaikus paužot vēlmi ātrāk sākt izvirzītos uzdevumus.

Majors K. Auzenbahs kā prioritāti min jau iegūto prasmju un iemaņu uzturēšanu nodrošinājuma jautājumos, uzlabojot tās ar iegūto kolektīvo un individuālo ekipējumu. Pulkvežleitnants norāda, ka bataljona karavīri un zemessargi ir eksperti lauka virtuves nodrošināšanā, arī šī spēja tiks stiprināta.

auzenbahs

Foto: seržants Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

“Mūsu ambīcija, kas arī ir Zemessardzes Rīgas 1. brigādes komandiera – rekrutēt 1000 jaunos zemessargus. Tas ir būtisks un svarīgs izaicinājums. Zemessardzes 19. kaujas nodrošinājuma bataljons ir nodrošināts ar modernu tehniku, tāpat arī ar modernu individuālo ekipējumu un bruņojumu. Šī ir komanda ar bagātu pieredzi, tāpēc zinu, ka spēsim labi apmācīt un sniegt vērtīgas zināšanas jaunajiem zemessargiem,” uzsver komandieris majors K. Auzenbahs.

Brigādes ģenerālis E. Leščinskis jaunajam bataljona komandieris K. Auzenbaham vēl izturību un veiksmīgi sastrādāties ar savas vienības karavīriem un zemessargiem.

“Majoram Auzenbaham es vēlu patiesi izbaudīt laiku, esot bataljona komandiera amatā. Tas ir labākais brīdis, lai saprastu, kā darīt labāk, kā arī mācīties no padotajiem. Karavīri, zemessargi, māciet viņu un viņš mācīs jūs ar mērķi attīstīt bataljonu vienveidīgi ar 1. Rīgas brigādi,” norāda pulkvežleitnants A. Krjukovs.

Savukārt Zemessardzes 19. kaujas nodrošinājuma bataljona iepriekšējais komandieris pulkvežleitnants J. Čudo aicina jauno komandieri ieklausīties padotajos. “Tev ir jāsaprot savi cilvēki. Tu nevari būt vienkārši komandieris, bet jāatrod zelta vidusceļš starp komandieri un draugu. Protams, armijā komandierim jāievēro distance, bet, manuprāt, Zemessardzē tas nestrādā. Tev mazliet jākļūst par draugu, jāiet soli tuvāk, vienlaikus ieturot distanci. Vēlu viņam degsmi acīs.”

Čudo

Foto: seržants Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis E. Leščinskis, uzrunājot klātesošos, norāda, ka 19. kaujas nodrošinājuma bataljons pulkvežleitnanta J. Čudo vadībā ieviestas būtiskas pārmaiņas – Zemessardze papildināta ar jaunu tehniku, tāpat arī ar jauniem uzdevumiem. Brigādes ģenerālis pauž, ka līdztekus attīstībai bijuši arī izaicinājumi, ar kuriem bataljons godam ticis galā.

“Šo trīs gadu laikā ir paveikts daudz. Pirmkārt, gājām līdzi Zemessardzes attīstībai, iegādājāmies jaunu tehniku. Bijām pirmie, kuri saņēma lauka virtuves aprīkojumu un iemācījāmies ar to darboties. Pēc tam apmācījām pārējās Zemessardzes vienības un Štāba bataljonu. Esam paveikuši būtiskus uzlabojumus bāzes infrastruktūrā. Savukārt galvenais, ko pārņēmām no iepriekšējā komandiera, un noteikti arī jaunais komandieris turpinās – lai arī esam Zemessardzes vienība, cieši sadarbojamies ar Sauszemes spēkiem visās lielajās mācībās,” norāda pulkvežleitnants J. Čudo.

Pulkvežleitnants J.Čudo ir sniedzis savu ieguldījumu Zemessardzes 19. Kaujas nodrošinājuma bataljona attīstībā kopš 2017.gada. Vienība komandiera vadībā ir pilnveidojusies valsts aizsardzības uzdevumu nodrošināšanai.

Iegūtās zināšanas un pieredzi turpmāk pulkvežleitnants J.Čudo ieguldīs Daudznacionālās divīzijas “Ziemeļi” štābā, kas izvietots Latvijā ar mērķi uzlabot Baltijas valstu aizsardzību un stiprināt NATO kolektīvo atturēšanu un aizsardzību, nodrošinot komandvadības elementu Baltijas reģionā.

Brigādes ģenerālis E. Leščinskis pulkvežleitnantam J. Čudo vēl izturību un veiksmi, pildot nākamos amata pienākumus jaunizveidotajā daudznacionālajā divīzijā “Ziemeļi”, stiprinot Latvijas drošību.

“Katrs no jums pulkvežleitnantu Čudo zina kā komandieri, kolēģi un problēmu atrisinātāju. Pulkvežleitnant, izejot no šīs bāzes, paņem šeit iegūto pieredzi kā jaunu atspēriena soli nākamajam,” vēl 1. Rīgas brigādes komandieris pulkvežleitnants A. Krjukovs.

Krjukovs

Foto: seržants Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Majors K. Auzenbahs militāro dienestu uzsāka 1996. gadā, iestājoties Zemessardzē. Vēlāk dienestu turpināja pildīt Mācību vadības pavēlniecības štābā, Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, Sauszemes spēkos un Nodrošinājuma pavēlniecības 3. Reģionālā nodrošinājuma centra štāba priekšnieka amatā.

Majors K. Auzenbahs militāro izglītību ieguvis Latvijā, kā arī papildinājis zināšanas dažāda līmeņa NATO kursos Dānijā, Norvēģijā un Polijā.

Dalies ar šo ziņu