Šogad pirmajā pamatapmācības kursā militārās iemaņas apgūs vairāk nekā 40 jauno karavīru

NBS
Sargs.lv
karavīri, pamatapmācība
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Vairāk nekā 40 karavīru, kuri sekmīgi pabeiguši Rekrutēšanas un atlases centra veikto atlasi, sākuši dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos ar kareivja profesijas pamatiemaņu apgūšanu Kājnieku skolā. 

Šogad pirmajā militārās pamatapmācības kursā jaunie karavīri, viņu vidū arī piecas sievietes, iegūs pamatiemaņas individuālās apmācības līmenī, apgūstot vairākus militāros priekšmetus: ieroču, šaušanas, sakaru un ierindas apmācību, topogrāfiju, orientēšanos, psiholoģiju, normatīvos aktus, fizisko sagatavošanu un medicīnu, tai skaitā paplašinātās pirmās palīdzības sniegšanu, kā arī lauka kaujas iemaņas. Savukārt kolektīvajā apmācībā, kas sāksies pēc karavīra zvēresta došanas, karavīri galvenokārt apgūs lauka kaujas iemaņas nodaļas līmenī. Pēc pamatiemaņu apgūšanas viņu dienests turpināsies, izvēlētajā vienībā apgūstot iemaņas specialitātē un turpinot kolektīvo apmācību.

Bruņotie spēki šogad profesionālajā dienestā plāno pieņemt līdz 700 karavīru. Aptuveni 500 karavīru paredzēti dienestam Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē, bet 130 – studijām Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā virsnieka profesijas iegūšanai.

Tāpat profesionālajā dienestā plānots uzņemt 30 karavīrus speciālistus, kā arī atjaunot aktīvajā dienestā aptuveni 50 savulaik rezervē atvaļinātos karavīrus.

Jauno karavīru dienests sākas ar kareivja profesijas, kas ir militārās karjeras sākumposms, pamatiemaņu apgūšanu Kājnieku skolā vai Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē. Šo iemaņu apgūšanai šogad plānoti 13 militārās pamatapmācības kursi. Savukārt kareivjiem speciālistiem plānoti divi, bet virsniekiem speciālistiem – viens apmācības kurss. 

Dalies ar šo ziņu