Kājnieku skolas komandieris: Alūksne kļūs par modernāko karavīru sagatavošanas centru reģionā

NBS
Sargs.lv
Lāčusils
Foto: Šautuve Lāčusila poligonā. Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolā Alūksnē uzsāktie infrastruktūras attīstības projekti jau tuvāko gadu laikā to padarīs par vienu no modernākajām militārajām mācību iestādēm visā Baltijā, tā sarunā ar aizsardzības nozares ziņu portālu “Sargs.lv” atzīst  Kājnieku skolas komandieris majors Oļegs Dubovs.

Viņš norādīja, ka jau šoruden Kājnieku skolas izmantotajā Lāčusila poligonā tika atklāta modernākā šautuve Latvijā. Tās tehniskās iespējas ļaus būtiski saīsināt laiku, kas tiek patērēts kursantu šaušanas apmācībai.  “Tas nekādā gadījumā nenozīmē, ka mēs pievērsīsim mazāku uzmanību apmācības kvalitātei. Tieši otrādi! Šī šautuve ļaus cilvēkus apmācīt šaušanā daudz ātrāk, lai mums atliktu vairāk laika citu zināšanu, piemēram, lauka kaujas iemaņu apguvei,” stāsta majors O. Dubovs.

Viņš atzina, ka tuvākajos dažos gados plānots attīstīt visu Lāčusila poligona teritoriju, ierīkojot gan 600 metru šautuvi, gan 1500 metru šautuvi. Tas uz Alūksni ļautu pārcelt ložmetējnieku un granātmetēju operatoru apmācību kursus.

“Mēs plānojam attīstīt arī inženieru laukumu spridzināšanai un granātas mešanas laukumu. Tādējādi Lāčusila poligons būs pielāgots visas armijas vajadzībām.”
Oļegs Dubovs
Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolas komandieris
majors Oļegs Dubovs

Būtiskas izmaiņas gaidāmas arī Kājnieku skolas teritorijā. “Šobrīd ir projekts par jaunas sporta zāles celtniecību, kas ir ļoti svarīga, jo mums ir nepieciešama vieta, kur fiziski sagatavot jaunos karavīrus ziemas periodā. Ticiet man, Alūksnē tas ir svarīgi, jo ziema šeit ir ļoti barga. Šis projekts virzās uz priekšu, un mēs ceram nākamgad sākt būvēt,” sacīja Alūksnes kājnieku skolas komandieris.

Majors O. Dubovs arī piebilda, ka viens no projektiem saistīts ar autoparka atjaunošanu, kur karavīri varētu iegūt civilo B un C autovadītāja kategoriju. “Drīzumā karavīriem plānojam sākt arī apmācību sešriteņu visurgājēju vadīšanā, kā arī braukšanā ar “Polaris” bagijiem,” piebilda majors O. Dubovs.

Dalies ar šo ziņu