Bruņotie spēki “Dvēseļu puteņa” filmēšanai snieguši plašu materiāltehnisko atbalstu

NBS
Sargs.lv
detonators
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Nacionālie bruņotie spēki filmas “Dvēseļu putenis” tapšanu atbalstīja ne tikai ar cilvēkresursiem, bet arī ar aizsardzības nozares infrastruktūru, materiāltehniskajiem līdzekļiem, tostarp munīciju.

Konkrētu epizožu filmēšanai radošajai komandai tika atvēlētas atsevišķas telpas Ādažu bāzē, kā arī teritorija poligonā. Tāpat nodrošinātas lielās teltis, sildītāji, automašīnas ar ūdens cisternām, ģeneratori, hidrotērpi un lauka virtuve.

poligonsFoto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Nacionālie bruņotie spēki filmēšanas vajadzībām deva arī nepieciešamās sprāgstvielas un pirotehniku – signālraķetes, apgaismošanas raķetes, sprāgstvielas TNT, plastiskās sprāgstvielas m/46, elektrosprāgstpaketes ESP, elektrodetonatorus L2A2 un lielgabala šāviena imitatorus M21.

Lai filmā dzirdamās sprādzienu un šāvienu skaņas būtu autentiskas, bruņotie spēki filmēšanas komandu ielaida šautuvē, kā arī nodrošināja sprādziena trokšņu ierakstīšanu mīnmetēju mācību laikā.

sprāgst

Foto: Laila Bajāre/Aizsardzības ministrija

Jau minēts, ka filmas “Dvēseļu putenis” masu skatos piedalījās vismaz 200 Nacionālo bruņoto spēku karavīri, kā arī zemessargi un jaunsargi. Lai arī precīza uzskaite nav veikta, Aizsardzības ministrija lēš, ka Nacionālo bruņoto spēku ieguldījums filmas tapšanā varētu sasniegt vismaz desmit tūkstošus eiro.

Dalies ar šo ziņu