Mehanizētās kājnieku brigādes komandieris: mums ir tāda militārā tehnika, par kādu varējām sapņot

NBS
Sargs.lv
Gaugers
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Pulkvedis Sandris Gaugers par Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieri kļuva pagājušā gada nogalē. Viņa vairāk nekā 25 gadus ilgā militārā karjera sākusies tieši Sauszemes spēkos Ādažu bāzē. Tagad viņš tur ir atgriezies jau kā komandieris ar savu redzējumu, kā stiprināt valsts kopējo aizsardzību.  Intervijā aizsardzības nozares ziņu portālam “Sargs.lv” pulkvedis S. Gaugers atzīst – pēdējos gados bruņoto spēku kaujas spējas jūtami augušas.

Sauszemes spēku Mehanizētās brigādes komandieris sacīja, ka ir patīkami atgriezties vietā, kur pirms daudziem gadiem sākušās viņa gaitas Nacionālajos bruņotajos spēkos. “Mehanizētā kājnieku brigāde toreiz un tagad – tās ir divas dažādas vienības gan no domāšanas veida, gan no spēju viedokļa. Tas, ko brigāde var izdarīt šodien, ir apbrīnojami. No militārā aspekta nav interesantākas darba vietas par Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem. Mums šobrīd ir tāda militārā tehnika, par kādu vēl pirms pieciem gadiem pat sapņot nevarējām. Piemēram, pagājušajās mācībās es komandēju brigādi, sēžot itāļu tankā... Ja pirms piecpadsmit gadiem mēs vairāk koncentrējāmies uz starptautiskām operācijām Irākā un Afganistānā, tad šī brīža prioritāte ir valsts aizsardzības spēju stiprināšana,” norādīja pulkvedis S. Gaugers.

tanks

Foto: seržants Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Savu pirmo gadu jaunajā amatā pulkvedis S. Gaugers raksturoja kā ļoti interesantu un dinamisku. “Jau tagad varu teikt, ka profesionāli šis ir līdz šim izaicinājumiem bagātākais darbs. Mana darba diena sākas ap sešiem no rīta un beidzas pēc astoņiem vakarā. Taču to atsver fakts, ka tagad man atkal ir iespēja būt karavīram – nokrāsot seju un kopā ar pārējiem nozust mežā uz mācībām. Un divas nedēļas vēlāk atgriezties pie sava rakstāmgalda gandarītam, ka kopā esam daudz ko iemācījušies,” teica pulkvedis S. Gaugers.

mehanizētā kājnieku brigāde

Foto: seržants Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde ir vienība, kas nodrošina vispusīgu kaujas sagatavošanu nacionālajiem bataljoniem, kaujas atbalsta un nodrošinājuma vienībām, komplektē un nosūta savas apakšvienības uz operāciju rajonu, nodrošinot to nepārtrauktas kaujas spējas un uzdevuma izpildi. 

Dalies ar šo ziņu