Zemessardzes Kiberaizsardzības vienība piedalās kopīgās mācībās ar Mičiganas Nacionālo gvardi

NBS
Pēc Mičiganas Nacionālās gvardes Gaisa spēku materiāliem.
kiberzemessardze
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Februārī Zemessardzes Kiberaizsardzības vienība un Mičiganas Nacionālās gvardes Gaisa spēki demonstrēja savas prasmes, kopīgi piedaloties kibervingrinājumā, kuru vadīja Zemessardzes Kiberaizsardzības vienība.

Zemessardzes Kiberaizsardzības vienība piedalās kopīgās mācībās ar Mičiganas Nacionālo gvardi

Kibervingrinājuma specifikas dēļ, Mičiganas karavīri varēja tajā piedalīties no attāluma, nepametot savu atrašanās vietu ASV. Mācības noritēja ļoti veiksmīgi - abas valstis vairāku stundu garumā sadarbojās un dalījās ar zināšanām, lai sasniegtu vienu mērķi. Vingrinājuma laikā varēja vērot abu valstu spēju strādāt komandā, visu dalībnieku aktīvu iesaisti un mācīšanās procesu. Vingrinājuma dalībnieki aktīvi sadarbojās, iegūstot jaunas zināšanas un prasmes, un dalījās ar metodēm, lai sasniegtu vingrinājuma mērķus.

Abu valstu vienības jau iepriekš piedalījušās Ziemeļamerikas Starptautiskajā kibersamitā, kas notiek Detroitā un Mičiganā. Dažādas vienības var piedalīties Šajā pasākumā var piedalīties dažādas vienības gan klātienē, gan arī no attāluma. Nākotnē abas komandas cer turpināt attīstīt savu lielisko sadarbību un dalīties ar dažādām prasmēm, ko tās vēl tikai apgūs.

Sadarbība starp Mičiganas Nacionālo gvardi un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem aizsākās 1992.gadā, kad tika noslēgta valstu partnerības programma.

Dalies ar šo ziņu