Aviācijas bāzē Lielvārdē kazarmas jaunbūves pamatos iemūrē vēstījuma kapsulu

NBS
Sargs.lv
Aviācijas bāze
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

7. jūlijā Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē aizsardzības nozares vadība piedalījās svinīgajā piemiņas kapsulas iemūrēšanas ceremonijā, atklājot kazarmas būvniecību, kas paredzēta Latvijas un sabiedroto spēku karavīru izvietošanai.

Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē kazarmas jaunbūves pamatos iemūrē vēstījuma kapsulu nākamajām paaudzēm

“Man ir liels prieks, ka, iemūrējot šo kapsulu, mēs uzsākam būvēt kazarmu, kurā dzīvos mūsu karavīri, NATO karavīri, kuri ikdienā rūpējas par to, lai šeit būtu miers. Demokrātija, neatkarība un miers – tās ir vērtības, par kurām mēs esam iestājušies un kuras esam gatavi aizstāvēt,” uzrunā apliecināja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.

Ministrs pauda gandarījumu par to, ka ir rasti līdzekļi aizsardzības nozares infrastruktūras attīstībai Latvijā, tostarp jaunās kazarmas būvniecībai, kas ir ieguldījums gan Latvijas, gan NATO un Eiropas Savienības drošībā.

R. Bergmanis arī norādīja uz atbildību, kas saistīta ar infrastruktūras attīstības projektu realizēšanu un sabiedroto dzīves apstākļu uzlabošanu. “Es zinu, ka mēs tam esam gatavi, un tāpēc pēc daudz gadiem, kad varbūt kāds atradīs šo kapsulu, tajā būs rakstīts, ka mēs esam ieguldījuši lielu darbu, lai mūsu valsts būtu vienmēr brīva,” apliecināja aizsardzības ministrs.

Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieka vietnieks atbalsta jautājumos brigādes ģenerālis Ivo Mogiļnijs uzsvēra, ka jaunā, modernā kazarma ļaus nodrošināt uzņemošās valsts atbalstu, sabiedroto spēku karavīri Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē varēs uzturēties ilgstoši un tiks uzlaboti arī karavīru sadzīves apstākļi. Netiešā veidā tiks paaugstinātas arī militārā lidlauka “Lielvārde” operacionālās spējas.

I. Mogiļnijs pateicās Aizsardzības ministrijai par politisko atbalstu, Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centram – par kazarmas būvniecības praktisko izpildi un būvuzraudzību un būvkompānijai “Arčers” novēlēja uzbūvēt kazarmu raiti un kvalitatīvi, lai visiem būtu prieks un būtu, ar ko lepoties.

Savukārt Nacionālo bruņoto spēku kapelāns Ruslans Markēvičs pēc kazarmas pamatu iesvētīšanas lūdza svētību celtniekiem, kas šeit strādās, un Gaisa spēku karavīriem, kas jaunajā kazarmā dzīvos, lai kalpotu Latvijai.

Piemiņas kapsulas iemūrēšanas ceremonijā piedalījās arī Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku aviācijas bāzes, Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra un SIA “Arčers” pārstāvji.

Šī ir pirmā kazarma, kas tiek būvēta Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē. 3041,4 kvadrātmetru trīs stāvu kazarmas projekts paredz tajā izvietot līdz 310 karavīru. Kazarmas būvniecību paredzēts pabeigt 2017. gada sākumā.

Papildus kazarmas būvniecībai tiks uzsākta arī Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzes katlu mājas, elektroapgādes tīklu, kā arī citu inženiertīklu rekonstrukcija. Projekta kopējās izmaksas būs 5 078 000 eiro. Projektu īstenos būvniecības uzņēmums SIA “Arčers”.

Dalies ar šo ziņu