Pazudušos meklē gan uz sauszemes, gan jūrā

NBS
Sargs.lv
lādiņi
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Aizvadītajās brīvdienās bruņoto spēku karavīri iesaistījās divās pazudušu personu meklēšanas operācijās, kā arī, apsekojot kādu māju Dagdā, atrada teju 200 sprādzienbīstamus priekšmetus.

Pazudušos meklē gan uz sauszemes, gan jūrā

20. februārī bruņotie spēki saņēma informāciju, ka kāda Dagdas nama pagalmā Ludzas ielā atrasti 17 sprādzienbīstami priekšmeti.

Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas vienība pēc notikuma vietas apsekošanas, kas ilga vairākas stundas un tās laika tika bloķēta satiksmes kustība un evakuēti iedzīvotāji, tur atrada 179 sprādzienbīstamus priekšmetus – 1. un 2. Pasaules kara laika granātas un artilērijas lādiņus, kā arī vairāk nekā 20kg dažāda veida strēlnieku munīcijas.

Atsaucoties Daugavpils pašvaldības policijas lūgumam, 21. februāra rītā gandrīz 20 Zemessardzes 34. artilērijas bataljona karavīru iesaistījās pazudušas personas meklēšanā, kas pēc neilga laika tika atrasta dzīva.

Savukārt pēcpusdienā Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīgas) saņēma informāciju, ka pie Bolderājas kaitbordists nespēj pacelt pūķi un tiek pūsts jūrā Saulkrastu virzienā. MRCC Rīga nekavējoties uz notikuma vietu nosūtīja Jūras spēku flotiles kuģi KA-06 „Gaisma” un norīkoja sagatavot Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteru „Mi-17”, kuru, ņemot vērā situācijas bīstamību, neilgi pēc plkst.17 nosūtīja uz notikuma vietu, lai tas veiktu pārmeklēšanu no gaisa.

Meklēšanas un glābšanas operācija plkst.18:04  tika pabeigta, jo saskaņā ar saņemto informāciju no Valsts policijas jūrā bija iepūsts tikai pūķis.

Lai atvieglotu ziņošanu Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centram par nelaimes gadījumiem jūrā, kopš 2015.gada 1.janvāra ir ieviests bezmaksas ārkārtas tālrunis 115, uz kuru var piezvanīt no visiem sakaru operatoriem. Krasta apsardzes dienests atgādina, ka savlaicīga ziņošana un personīgo glābšanas līdzekļu izmantošana palielina meklēšanas un glābšanas operācijas sekmīga iznākuma iespējamību.

Dalies ar šo ziņu