Latvija un Itālija varētu sadarboties militārās medicīnas jomā

NATO
LETA
Rīgas Stradiņa universitātē atklāj Baltijā pirmo militārās medicīnas studiju kursu Rīgas Stradiņa universitātē atklāj Baltijā pirmo militārās medicīnas studiju kursu
Foto: seržants Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Viena no Latvijas un Itālijas sadarbības jomām varētu būt militārā medicīna, kur Itālija varētu dalīties savā pieredzē, šodien, tiekoties ar veselības ministru Hosams Abu Meri (JV), atzīmēja Itālijas vēstnieks Alessandro Monti.

Kā aģentūru LETA informēja Veselības ministrija (VM), tikšanās laikā tika pārrunāti jautājumi par abu valstu aktuālajiem jautājumiem un izaicinājumiem veselības aprūpes jomā.

Veselības ministrs atzina, ka Latvijā jāveic veselības aprūpes sistēmas uzlabojumi un esam ieinteresēti citu valstu labajos piemēros digitalizācijas un datu kvalitātes jautājumos, kā arī sistēmas pārvaldībā.

Latvijas un Itālijas sadarbība veselības aprūpes jomā norisinās universitātes slimnīcu divpusējā sadarbībā ārstniecības un farmācijas jomā, kā arī izglītībā. Monti iezīmēja, ka viena no sadarbības jomām varētu būt arī militārā medicīna, kur Itālija varētu dalīties savā pieredzē.

Dalies ar šo ziņu