NATO sabiedroto gaisa spēku vadība spriež par gaisa un kosmosa spēku integrācijas iespējām

NATO
Sargs.lv/NATO.int
NATO
Foto: Arnaud Chamberlin

Lai pārrunātu gaisa un kosmosa spēku integrācijas iespējas, NATO sabiedroto un partnervalstu gaisa spēku virsnieki pulcējās Ramšteinas gaisa spēku bāzē, Vācijā ikgadējā gaisa spēku komandieru simpozijā (NACS). To vadīja ASV Gaisa spēku Eiropā komandieris ģenerālis Džeimss Hekers (James Hecker).

Šādas tikšanās tiek organizētas divreiz gadā, un šoreiz tika runāts par aktualitātēm NATO stratēģijas “gaisa vairogs” izpildē – kā uzlabot gaisa telpas drošību alianses austrumu flangā, kā arī par NATO integrētās pretgaisa aizsardzības sistēmas spēju paaugstināšanu.

NATO valstu pārstāvji diskutēja arī par to, kā modernizēt un uzlabot savas gaisa bāzes dažādām kaujas operācijām un paātrināt NATO integrētās gaisa un pretraķešu aizsardzības spēju ieviešanu.

Image
NATO
Foto: Arnaud Chamberlin

NATO spēku Eiropā virspavēlnieks, ASV ģenerālis Kristofers Kavoli (Christopher Cavoli) diskusijā piedalījās attālināti, paužot savu redzējumu NATO gaisa un kosmosa spēku integrācijā.

“Mums bija lieliska viedokļu apmaiņa par gaisa un kosmosa spēku drošību, un šis tikšanās formāts ir ideāls, lai veicinātu atklātas un auglīgas diskusijas, jo īpaši saistībā ar 2023. gada jūlijā Viļņā gaidāmo NATO samitu,” sacīja ģenerālis Dž. Hekers, piebilstot, ka NATO un tās dalībvalstu gaisa spēki saskaras ar ļoti dinamisku drošības vidi, kas pēdējā laikā kļuvusi sarežģītāka, ir strauji mainīga un prasīgāka.

Image
NATO
Foto: Arnaud Chamberlin

"Mēs turpinām risināt šos jautājumus, sniedzot garantijas mūsu aliansei un partneriem,” pauda ģenerālis.

Dalies ar šo ziņu