Igaunijā sākas NATO vadošās kiberaizsardzības mācības “Cyber Coalition 22”

NATO
Sargs.lv/NATO.int
CyberCoalition
Foto: Spānijas Aizsardzības ministrija

28. novembrī Igaunijā sākās vienas no pasaulē lielākajām NATO kiberaizsardzības mācībām “Cyber Coalition 22”, kas pulcē aptuveni 1000 dalībniekus no 26 sabiedrotajām valstīm, kā arī partnervalstīm  - Somijas, Zviedrijas, Gruzijas, Īrijas, Japānas un Šveices. Tāpat mācībās piedalās arī dalībnieki no akadēmiskajām aprindām.

Piecu dienu laikā dalībnieki trenēsies, lai risinātu reālās dzīves kiberproblēmas, piemēram, kiberuzbrukumus kritiskajai infrastruktūrai, tostarp elektrotīkliem, programmām un NATO dalībvalstu infrastruktūrai operāciju laikā, tādējādi uzlabojot spēju aizsargāt tīklus un darboties kopā kibertelpā.

Kiberaizsardzības mācības “Cyber Coalition” ir iepriekš plānotas NATO mācības, kas kopš 2008. gada tiek organizētas katru gadu. Tās notiek Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, kā arī attālināti no dažādu valstu galvaspilsētām.

Kiberaizsardzība ir definēta kā viens no NATO kolektīvās aizsardzības pamatuzdevumiem. Madrides samitā 2022. gada jūnijā NATO sabiedrotie apņēmās turpināt centienus uzlabot savas kiberaizsardzības spējas, kā arī sadarbību ar nozari un citām galvenajām ieinteresētajām pusēm, piemēram, Eiropas Savienības institūcijām.

Dalies ar šo ziņu