Korejas Republika atver diplomātisko pārstāvniecību NATO

NATO
Sargs.lv/NATO.int
NATO
Foto: NATO.int

Korejas Republikas, sauktas arī par Dienvidkoreju, vēstnieks Beļģijā Jūns Soongu (Yoon Soongu) 22. novembrī NATO galvenajā mītnē Briselē tikās ar alianses ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu, lai atzīmētu Korejas Republikas diplomātiskās misijas izveidošanu NATO.

Tas notiek pēc Ziemeļatlantijas padomes septembrī panāktās vienošanās par Korejas Republikas lēmumu noteikt tās vēstniecību Beļģijā vienlaicīgi arī par valsts pārstāvniecību NATO.

Korejas Republika līdz šim bijusi aktīvs NATO partneris. Kopš 2005. gada alianse un Seula ir izveidojušas spēcīgu partnerību, kuras pamatā ir kopīgas vērtības. Tiek attīstīts politiskais dialogs un praktiskā sadarbība tādās jomās kā ieroču neizplatīšana, kiberaizsardzība, terorisma apkarošana, ar drošību saistīti civilzinātnes projekti, ķīmiskā, bioloģiskā, radioloģiskā un kodolaizsardzība, kā arī civilā sagatavotība un dažādu katastrofu seku likvidēšana.

Arī NATO jaunajā stratēģiskajā koncepcijā, kas tika apstiprināta šī gada jūlijā Madridē notiekošajā NATO samitā, uzsver Indo un Klusā okeāna reģiona nozīmi NATO, ņemot vērā, ka norises šajā reģionā var tieši ietekmēt visu eiroatlantisko drošību.

Tajā arī uzsvērta sabiedroto līderu apņemšanās stiprināt dialogu un sadarbību ar jauniem un esošiem partneriem Indo-Klusā okeāna reģionā, lai risinātu starpreģionālas problēmas un vienotos par kopīgām drošības interesēm.

Dalies ar šo ziņu