NATO mītnē atklāta izstāde par Krievijas pastrādātajiem kara noziegumiem Ukrainā

NATO
Sargs.lv/NATO.int
Ukraina
Foto: NATO.int

NATO ģenerālsekretāra vietniece publiskās diplomātijas jautājumos vēstniece Baiba Braže 6. jūlijā NATO galvenajā mītnē Briselē atklāja izstādi “Krievijas kara noziegumu nams”.

Vēstniece B. Braže atkārtoti uzsvēra šī gada Madrides samita deklarācijā pausto NATO apņemšanos veikt visas nepieciešamās darbības, lai sauktu pie atbildības visus Krievijas armijas pārstāvjus par Ukrainā pastrādātajiem kara noziegumiem.

Runājot ukraiņu valodā, viņs sacīja: “Mēs stāvam pilnīgā solidaritātē ar Ukrainu un esam apņēmības pilni darīt visu iespējamo, lai jūs atbalstītu. Jūsu drosme ir mums iedvesma.”

Izstādes “Krievijas kara noziegumu nams” ekspozīciju veido fotogrāfijas un video, kuros attēlotas Krievijas zvērības Ukrainā. Tā būs apskatāma NATO galvenajā mītnē Briselē līdz 15. jūlijam. Izstāde šī gada maijā izrādīta arī Davosā Pasaules ekonomikas foruma laikā, un to organizē ukraiņu uzņēmēja un filantropa Viktora Pinčuka fonds.

Izstādes atklāšanas ceremoniju vadīja Ukrainas vēstniece NATO Natālija Galibarenko un  Melitopoles mērs Ivans Fedorovs, kurš personīgi piedzīvojis, ka šī gada martā viņu uz vairākām dienām bija nolaupījuši Krievijas bruņoto spēku karavīri.

Attālināti klātesošos uzrunāja arī Ukrainas prezidenta biroja vadītājs Andrijs Jermaks un Ukrainas Ārlietu ministrijas vēstnieks Antons Korņevičs.

Šonedēļ aprit 25. gadadiena kopš NATO un Ukrainas partnerattiecību hartas parakstīšanas, ar kuru tika izveidota NATO un Ukrainas Komisija, kas nodrošina pamatu abu pušu sadarbībai.

Kopš Krievijas nelikumīgās Krimas aneksijas 2014. gadā NATO sabiedrotie ir aprīkojuši un apmācījuši desmitiem tūkstošu Ukrainas karavīru. Savukārt pēc Krievijas pilna mēroga kara uzsākšanas pret Ukrainu šī gada februārī sabiedrotie ir pastiprinājuši palīdzību Ukrainai vairāku miljardu dolāru vērtībā, tai skaitā ieroču iegādei un cita veida palīdzībai, lai Ukraina varētu turēties pretī Krievijas agresijai.

Dalies ar šo ziņu