Pabriks ar Turcijas aizsardzības ministru pārrunā NATO adaptācijas gaitu un gatavošanos samitam

NATO
Sargs.lv
Turcijas aizsardzības minists Hulusi Akars
Foto: Turcijas aizsardzības minists Hulusi Akars/Foto: AFP/Scanpix

Šonedēļ aizsardzības ministrs Artis Pabriks NATO aizsardzības ministru sanāksmes laikā tikās ar Turcijas aizsardzības ministru Hulusi Akaru (Hulusi Akar), lai pārrunātu NATO adaptācijas gaitu un gatavošanos samitam Madridē.

A. Pabriks izklāstīja Turcijas aizsardzības ministram Latvijas intereses NATO samitā Madridē, jo īpaši, attiecībā uz NATO klātbūtnes palielināšanu NATO Austrumu flangā. Ministri pārrunāja Zviedrijas un Somijas iesniegto pieteikumu dalībai NATO. Latvijas aizsardzības ministrs uzaicināja Turcijas aizsardzības ministru H. Akaru apmeklēt Latviju.

Latvijas un Turcijas divpusējā sadarbība aizsardzības jomā notiek militārās izglītības un apmācības jomā. Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji ir piedalījušies NATO programmas “Partnerattiecības mieram” organizētajos kursos Ankarā, kā arī citos Turcijas militāros un civilos mācību centros notiekošos semināros un kursos.

Turcija arī sniedz ieguldījumu reģionālās drošības stiprināšanā, piedaloties NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanā.

Jau ziņots, šonedēļ aizsardzības ministrs A. Pabriks NATO ministru sanāksmes laikā un tiekoties ar sabiedroto valstu aizsardzības ministriem, aicināja  NATO palielināt militāro klātbūtni Latvijā. A. Pabriks, skaidrojot Latvijas apsvērumus, uzsvēra, ka NATO ir jāpalielina klātbūtne Latvijā, pārejot no atturēšanas uz aizsardzības principu.

No 15. līdz 16. jūnijam aizsardzības ministrs A. Pabriks piedalījās NATO aizsardzības ministru sanāksmē Briselē. Savukārt no 28. līdz 30. jūnijam aizsardzības ministrs piedalīsies NATO samitā Madridē.

Dalies ar šo ziņu