Pabriks piedalīsies NATO aizsardzības ministru sanāksmē

NATO
Sargs.lv
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

16. un 17. februārī Briselē aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalīsies NATO aizsardzības ministru sanāksmē, kurā ministri apspriedīs NATO aktualitātes.

NATO aizsardzības ministri pārrunās pašreizējo reģionālās drošības situāciju, iespējas stiprināt alianses atturēšanas un aizsardzības spējas NATO austrumu flangā, NATO dialogu ar Krieviju un alianses atbalstu Ukrainai, ņemot vērā Krievijas bruņoto spēku koncentrēšanos Ukrainas robežu tuvumā.

Tāpat aizsardzības ministri pārrunās taisnīgu aizsardzības sloga sadali, nepieciešamību turpināt investēt aizsardzības jomā un attīstīt bruņotos spēkus, lai stātos pretī aktuālajiem drošības izaicinājumiem.

Sanāksmes dienaskārtībā būs arī NATO stratēģiskā koncepcija, ko šī gada jūnijā plānots apstiprināt NATO samitā Madridē. Pieņemot jauno stratēģisko koncepciju, sabiedroti apņemsies aizsargāt NATO pamatvērtības un sekmēt Eiropas un Ziemeļamerikas vienotību.

NATO aizsardzības ministri sanāksmē arī tiksies ar Ukrainas un Gruzijas kolēģiem, lai pārrunātu drošības situāciju Melnās jūras reģionā un apliecinātu atbalstu abu valstu suverenitātei un teritoriālajai integritātei.

Savukārt ar Somijas, Zviedrijas un Eiropas Savienības pārstāvjiem tiks turpinātas sarunas par turpmāku NATO un Eiropas Savienības sadarbības stiprināšanu.

NATO aizsardzības ministru sanāksmi vadīs NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Dalies ar šo ziņu