NATO stiprina sabiedroto noturību pret dezinformāciju

NATO
Sargs.lv/NATO.int
nato
Foto: NATO ģenerālsekretāra vietnieks Mircea Geoană. Foto: NATO.int

Dezinformācijas apkarošana ir viens no NATO jaunās programmas “NATO 2030” virzieniem, kas arī turpmāk ir jāstiprina, uzrunā seminārā par stratēģisko komunikāciju un dezinformācijas apkarošanu norāda NATO ģenerālsekretāra vietnieks Mirče Dževana (Mircea Geoană). Pasākumu organizēja NATO – Stambulas sadarbības iniciatīvas reģionālais centrs (NIRC), kas atrodas Kuveitā.

Viņš uzsvēra, ka viltus ziņu un dezinformācijas apkarošanā liela loma ir NATO partnerībām, lai veicinātu kolektīvās sabiedrības noturību un spēju kritiski izvērtēt informācijas avotu autentiskumu.

NATO ir ilgstoša pieredze darbā ar dezinformācijas atpazīšanu – gan sadarbojoties ar valsts, gan nevalstisko sektoru, turklāt viltus ziņu un dezinformācijas apkarošana ir arī NATO jaunās programmas tuvākajai desmitgadei “NATO 2030” dienas kārtībā. Viens no piemēriem NATO cīņā ar dezinformāciju ir informatīvs portāls, atspēkojot Krievijas izplatītos mītus un naratīvus – portāls “Setting the Record Straight” https://www.nato.int/cps/en/natohq/115204.htm.

NATO pateicas partnervalstij Kuveitai par  Stambulas sadarbības iniciatīvas reģionālā centra (NIRC) uzņemšanu savā valstī. Centrs tika atklāts 2017. gadā, un tā ir unikāla komunikācijas platforma dialogam starp NATO un Stambulas sadarbības iniciatīvas (ICI) partneriem – Bahreinu, Kataru, Kuveitu un Apvienotajiem Arābu Emirātiem – par visām pusēm aktuāliem jautājumiem, tai skaitā cīņu ar dezinformāciju un noturības stiprināšanu.

Dalies ar šo ziņu