NATO Gaisa spēku Pavēlniecība kopā ar ASV Gaisa spēkiem īsteno plašas pretraķešu mācības

NATO
Sargs.lv/ ac.nato.int
NATO Ballistisko raķešu aizsardzības plānotāji Eiropas pretgaisa un pretraķešu aizsardzības mācību laikā
Foto: Foto: NATO sabiedroto gaisa spēku pavēlnieība

Laikā no 25. līdz 26. janvārim norisinājās NATO mācību “Steadfast Armour 2021” pirmā fāze, kurā NATO kopā ar ASV Eiropas gaisa spēkiem īstenoja Eiropas Gaisa un pretraķešu aizsardzības mācībās, uzlabojot NATO Eiropas pretraķešu vairoga noturību.

Mācībās piedalījās NATO Gaisa spēku pavēlniecība kopā ar kolēģiem no NATO Jūras pavēlniecības, NATO Jūras uzbrukuma un atbalsta spēkiem (STRIKFORNATO) un ASV Eiropas Gaisa spēkiem.

25. un 26. janvārī notikušās mācības aizsāka NATO rīkoto mācību “Steadfast Armour 2021” pirmo fāzi. Mācības “Steadfast Armour 2021” ir nozīmīgākās NATO rīkotās mācības, kuru mērķis ir uzlabot un spējas aizsargāties pret ballistisko raķešu uzbrukumiem no taktiskā līdz operacionālajam līmenim, izspēlējot standarta rīcības procedūras simulētos apstākļos ar mērķi pasargāt NATO Eiropas valstu cilvēkus, teritoriju un bruņotos spēkus. Nozīmīgs mācību mērķis ir ASV un NATO pavēlniecību savstarpēja integrācija, uzlabojot komandvadības sistēmu efektivitāti.

NATO Gaisa spēku pavēlniecības komandiera vietnieks operāciju jautājumos brigādes ģenerālis Endrū Hansens (Andrew Hansen) uzsvēra NATO pretraķešu spēju nozīmību NATO kolektīvās drošības nodrošināšanai - mācībās pierādījās NATO pretraķešu vairoga noturība, alianses un ASV štābiem darbojoties apstākļos, kuros izspēlēts uzbrukums, kura avots atrodas ārpus Eiro-Atlantiskās zonas.

Dalies ar šo ziņu