Vācijas un Igaunijas glābšanas vienības kopīgi uzlabo spējas darboties lidmašīnas avārijas apstākļos

NATO
Sargs.lv/NATO.int
Mācības
Foto: Foto: NATO.int

Amari Gaisa spēku bāzē Igaunijā Vācijas Gaisa spēku “Eurofighter” iznīcinātāji iesaistīti gaisa telpas drošības un pilotu glābšanas mācībās kopā ar Igaunijas Gaisa spēkiem, uzlabojot darbības metodes iespējamas lidmašīnas katastrofas apstākļos

Mācībās tika attīstīts scenārijs, kurā viens no “Eirofighter” iznīcinātājiem, kas pašlaik sargā Baltijas gaisa telpu NATO Gaisa patrulēšanas misijas ietvaros, drīž pēc pacelšanās saduras ar putnu. Lidmašīnas pilots pēc tam katapultējas.

Šādā situācijā ir svarīga katra sekunde; ikdienas dzīvē pilotiem ir svarīgi apzināties, ka katru misiju viņu drošību nodrošina ātras un efektīvas glābšanas procedūras. Pēc scenārija notikuma vietā jāierodas Vācijas gaisa drošības un Igaunijas Glābšanas dienestu darbiniekiem; pirmā prioritāte ir pilota dzīvības glābšana. Tajā pašā laikā Militārā policijas nodrošina katastrofas vietu un ugunsdzēsēji uzsāk uguns ierobežošanas darbus.

Pulkvežleitnants Sebastiāns Fīdlers, Vācijas Gaisa spēku Amari kontingenta komandieris, uzsver – šādas incidentu simulācijas uzlabo glābšanas darbu koordināciju starp Igaunijas dienestiem un Vācijas Gaisa spēkiem.

Dalies ar šo ziņu