ASV cīņai ar Covid-19 pandēmijas otro vilni NATO rezervēm ziedo 200 mākslīgās elpināšanas iekārtas

NATO
Sargs.lv/NATO.int
aparāti
Foto: Foto: NATO.int

ASV ziedojušas 200 mākslīgos elpinātājus, lai papildinātu NATO valstu medicīniskā aprīkojuma rezerves, kuras tiek veidotas, lai stātos pretim gaidāmajam otrajam vīrusa “Covid-19” izplatības vilnim.

ASV Starptautiskās attīstības aģentūra elpināšanas iekārtas nogādāja NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūras Dienvidu operacionālajam centram Taranto pilsētā Itālijā.

“Šī ceremonija simbolizē ASV pilsoņu dāsnumu, atbalstot savus sabiedrotos,” ventilatoru svinīgajā nodošanas ceremonijā sacīja NATO ģenerālsekretāra vietnieks operāciju jautājumos doktors Džons Manza (John Manza). “Šīs elpināšanas iekārtas tiks piegādātas tiem NATO sabiedrotajiem, kuri saskarsies ar Covid-19 otrā viļņa izplatības uzliesmojumu.”

Doktors Dž. Manza arī pateicās arī Itālijai – valstij, kura uzglabā alianses veidotos krājumus cīņai ar koronavīrusa pandēmiju.

“Covid-19 pandēmija ir mūsu galvenā prioritāte. Mēs uzraugām mūsu atturēšanas un aizsardzības spēkus tā, lai veselības krīze nekļūtu par drošības krīzi. NATO sabiedrotie aizvien ir viens otram uzticīgi, neatkarīgi no tā kas apdraud aliansi,” viņš teica.

“Šis pasākums iezīmē unikālu sadarbību starp ASV valdību, NATO, NATO iepirkuma un atbalsta aģentūru un Itāliju. Tāpat tas apliecina, ka mūsu izvēlētais ceļš, kas paredz visaptverošu pieeju problēmas risināšanai, ir pareizs,” sacīja NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūras Dienvidu operacionālā centra komandieris brigādes ģenerālis Renato Lepore (Renato Lepore).

Viņš uzsvēra, ka Dienvidu operacionālais centrs jau iepriekš nodrošinājis vērtīgu ieguldījumu cīņā ar Covid-19 pandēmiju, veiksmīgi apvienojot spēkus ar Itālijas inženieriem, lai ar 3D printeriem ražotu adapterus, kas niršanas maskas ļauj pievienot mākslīgās elpināšanas aparātiem, kā arī vietējām slimnīcām domāto sejas vairogu ražošanā.

Covid-19 krīzes laikā NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūra ir nodrošinājusi stratēģiskos gaisa pārvadājumus, kā arī veikusi šo pakalpojumu iepirkumus, lai sabiedrotajiem spētu nogādāt neatliekami vajadzīgo medicīnisko aprīkojumu.

Tāpat aģentūra ir nodrošinājusi tūlītēji pieejamu infrastruktūru, ar ko vajadzības gadījumā pastiprināt nacionālās medicīnas aprūpes sistēmas. Kopš pandēmijas sākuma alianses bruņotie spēki veikuši 100 operācijas, lai transportētu medicīnas personālu, tūkstošiem tonnu dažādu medicīnas preču, izveidotu lauka hospitāļus un aprīkotu tos ar desmitiem tūkstošiem gultu. Šobrīd civilās medicīnas sistēmas atbalstam norīkoti tūkstošiem militāro mediķu.

NATO Eiroatlantisko katastrofu koordinēšanas centrs šajā laikā ir apstrādājis 125 palīdzības piedāvājumus, lai sniegtu atbalstu 19 gadījumos kad tā bija vajadzīga NATO sabiedrotajiem un starptautiskajām organizācijām.

Dalies ar šo ziņu