Aizsardzības nozares vadība tiekas ar NATO augstākās virspavēlniecības Eiropā komandiera vietnieku

NATO
Sargs.lv
bilde
Foto: Foto: REUTERS/Scanpix

Šodien vairāku dienu vizītē Latvijā ieradies Sabiedroto spēku augstākās virspavēlniecības Eiropā komandiera vietnieks (Deputy Supreme Allied Commander Europe, DSACEUR) ģenerālis Tims Radfords (Tim Radford).

Ģenerālis T. Radfords tiksies ar  aizsardzības ministru Arti Pabriku un Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālleitnantu Leonīdu Kalniņu, lai pārrunātu aktuālos starptautiskās un reģionālās drošības jautājumus.

“Šīs vizītes laikā mums ir iespēja klātienē prezentēt Latvijas nostāju, kā mēs veidojam aizsardzības sistēmu, balstoties uz situācijas analīzi un pieejamiem resursiem. Savukārt ģenerālim Timam Redfordam tā ir pirmā reize, kad varēs klātienē iepazīties ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku spēju klāstu,” uzsver ģenerālleitants L. Kalniņš.

Vizīties laikā ģenerālis T. Radfords apmeklēs Ādažu bāzi, kur tiksies ar Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieri pulkvedi Sandri Gaugeru un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas vadību, iepazīsies ar Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes spējām un uzdevumiem, kā arī Ādažu bāzes infrastruktūru.

Image
ģenerālis Tims Radfords
Foto: ģenerālis Tims Radfords. Foto: NATO.int
ģenerālis Tims Radfords. Foto: NATO.int

Tāpat ģenerālis T. Radfords tiksies arī ar Daudznacionālā divīzijas štāba “Ziemeļi” komandieri ģenerālmajoru Flemingu Matiasenu (Flemming Mathiasen).

Sabiedroto spēku augstākā virspavēlniecība Eiropā (Supreme Headquarters Allied Powers Europe, SHAPE) ir Sabiedroto operāciju pavēlniecības stratēģiskā līmeņa štābs, kas atrodas Monsā, Beļģijā, un tā atbildībā ir alianses militāro operāciju plānošana un izpilde.

Dalies ar šo ziņu