Francijas reaktīvās lidmašīnas “Mirage” veiks zemus pārlidojumus Igaunijas gaisa telpā

NATO
Sargs.lv/Err.ee
Emari bāze
Foto: Foto: REUTERS/Scanpix

Francijas gaisa spēku reaktīvās kaujas lidmašīnas “Mirage 2000-5”, kuras šobrīd NATO sastāvā patrulē Baltijas gaisa telpā, tuvākajās dienās veiks zemus pārlidojums virs Igaunijas, atsaucoties uz igauņu reģionālo laikrakstu “Järva Teataja”, ziņo Igaunijas ziņu vietne “Err.ee”.

Igaunijas Aizsardzības spēku ģenerālštābs informē, ka lidojumu laikā piloti mēģinās izvairīties no blīvi apdzīvotām vietām un lidojumu augstums nebūs zemāks par 152 metriem. Tajā pašā laikā nav izslēgts, ka iznīcinātāji tomēr pārlidos pāri apgabaliem, kuros atrodas kādas mazākas ēkas, piemēram, fermas.

Pārlidojumi plānoti 12. un 13. augustā laika posmā no pulksten 15.00 līdz 16.15 pēc Igaunijas laika. Kā nosaka NATO dalībvalstu prakse, pārlidojumi notiek rajonos, ko konkrētās valsts valdība šādiem mācību nolūkiem atvēl, saskaņojot to arī ar Civilās Aviācijas pārvaldi (Lennuamet) un Igaunijas gaisa navigācijas pakalpojumiem (EANS).

Image
Emari bāze
Foto: Foto: Posimees Grupp/Scanpix
Foto: Posimees Grupp/Scanpix

Francijas gaisa spēku lidmašīnas NATO Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misijā rotācijas kārtībā atrodas kopš šī gada pavasara, bāzējoties Emari (Ämari) militārajā bāzē Igaunijā.

“Dassault Mirage 2000-5” ir daudzfunkcionāls iznīcinātājs ar vienu dzinēju. Tas Francijas gaisa spēku vajadzībām radīts septiņdesmito gadu beigās kā viegla reaktīvā lidmašīna, aizstājot savu priekšgājēju “Mirage III”.

Igaunija tāpat kā Latvija ir NATO dalībvalsts kopš 2004. gada.

Dalies ar šo ziņu