NATO darbinieku bērni veido koronavīrusa iedvesmotus mākslas darbus

NATO
Sargs.lv/Nato.int
bilde
Foto: Foto: Nato.int

Jaunie mākslinieki, kuru vecāki strādā NATO, saņēmuši godalgas un sertifikātus no alianses ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga (Jens Stoltenberg) par piedalīšanos mākslas konkursā, ko organizēja NATO štāba Covid-19 reaģēšanas komanda. Konkursa tēma bija “Dzīve Covid-19 laikā”, un tajā piedalījās 17 bērni vecumā no diviem līdz 15 gadiem, vēsta NATO oficiālā ziņu vietne “Nato.int”.

Reaģēšanas grupas, kas koordinē Covid-19 situācijas pārvaldību NATO telpās, konkursu izsludināja jūnijā, aicinot  NATO štāba darbinieku bērnus būt radošiem un ar zīmējumiem, gleznām vai citiem mākslas darbiem atspoguļot viņu pieredzi koronavīrusa radītās ārkārtas situācijas laikā. Iesniegtajos mākslas darbos tika atspoguļotas daudzas tēmas, piemēram, mācības mājās, sociālā distancēšanās, virtuālie draugi, roku mazgāšana un vecāku darbs attālināti.

Image
bilde
Foto: Foto: Nato.int
Foto: Nato.int

Iesniegtie mākslas darbi apkopoti bukletā ar NATO ģenerālsekretāra priekšvārdu.

“Es vēlos pateikties jums visiem par to, ka dalījāties ar savu mākslu ar mums NATO štābā. Jūsu darbi tika izstādīti NATO galvenās mītnes lielajā hallē un šajā neparastajā laikā tie mūsu ikdienā ienesa krāsas, cerību un jautrību,” norāda J. Stoltenbergs.

Visi dalībnieki saņēma vecumam atbilstošas balvas ar NATO logo, piemēram, somas, uzlīmes un piezīmju blokus. Bērnu mākslas NATO galvenajā ēkā Briselē būs apskatāmi visu vasaru.

Dalies ar šo ziņu