NATO politikas veidotāji lemj par alianses stiprināšanu Covid-19 iespējamā otrā viļņa gadījumā

NATO
Sargs.lv/NATO.int
NATO
Foto: Foto: NATO.int

NATO politikas direktori šonedēļ drošas videokonferences formātā sprieda par alianses stiprināšanu gadījumā, ja tiks gaidāms Covid-19 otrais vilnis, ziņo NATO oficiālā ziņu vietne “Nato.int”.

NATO amatpersonas pauda gandarījumu par NATO dalībvalstu aizsardzības ministru lēmumu šī gada 18. jūnija sanāksmē atjaunināt NATO pamatprasības attiecībā uz sabiedroto valstu noturību, aptverot tādas kritiskās nozares kā enerģētiku, telekomunikācijas un piegāžu ķēžu drošību.

Atjauninātās pamatprasības palīdzēs sabiedrotajiem sagatavoties iespējamajiem turpmākiem pandēmijas viļņiem un atbalstīs vienotu pieeju  dažādiem izaicinājumiem visas alianses iedzīvotāju drošības interesēs.

NATO ģenerālsekretāra vietnieks Mirce Geoana  (Mircea Geoană), atklājot sesiju, uzsvēra alianses un sabiedroto bruņoto spēku ieguldījumu, reaģējot uz Covid-19 krīzi.

“Covid-19 pandēmija ir pierādījusi civilmilitārās sadarbības neaizstājamo lomu sabiedrības noturības un sagatavotības nodrošināšanā. Laika posmā no šī gada marta līdz maijam vairāk nekā pusmiljons militārpersonu ar neskaitāmiem militāriem līdzekļiem ir sniegušas atbalstu civilajam sektoram, cīņā ar Covid-19 palīdzot gan dažādām iestādēm, gan sabiedrībai kopumā,” sacīja M. Geona, piebilstot, ka arī turpmāka sadarbība ar partnervalstīm un Eiropas Savienību ir ļoti svarīga.

“Sargs.lv” jau rakstīja, ka 17. jūnijā un 18.jūnijā notika NATO aizsardzības ministru sanāksme, kurā ministri drošas videokonferences formātā apsprieda tādas NATO aktualitātes kā turpmāko rīcību Covid-19 kontekstā, sabiedrības noturības paaugstināšanu pret krīzēm, atturēšanas un aizsardzības politiku, kā arī starptautisko misiju un operāciju īstenošanu. Sanāksmē piedalījās arī Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Dalies ar šo ziņu