Baltijas valstu aizsardzības ministri un NATO ģenerālsekretārs pārrunā drošības jautājumus

NATO
Sargs.lv/NATO
Stoltenbergs
Foto: Foto: NATO.int

Baltijas valstu aizsardzības ministri trīspusējā tikšanās laikā Gulbenē aizvadījuši telekonferenci ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu, pārrunājot Covid-19 pandēmijas ietekmi uz drošības situāciju pasaulē, informē NATO preses birojs.

Tikšanās laikā pārrunāti drošības izaicinājumi, ko radījusi koronavīrusa pandēmija, kā arī potenciālo agresoru atturēšanas politikas centieni.

NATO ģenerālsekretārs pateicās Baltijas valstu aizsardzības ministriem par visu trīs valstu izrādīto solidaritāti, kopīgiem spēkiem atbildot uz Covid-19 radītajiem drošības izaicinājumiem.

Baltijas valstu ministri un NATO ģenerālsekretārs tāpat pārrunāja atsevišķu valstu un nevalstisko pārstāvju centienus izmantot Covid-19 pandēmiju savā labā, vairojot dezinformāciju un propagandu.

J. Stoltenbergs uzsvēra, ka globālās pandēmijas ietekmē drošības izaicinājumi nav mazinājušies, tāpēc dalībvalstīm arī turpmāk jāturpina investīcijas aizsardzības spēju stiprināšanā. Viņš arī pateicās Baltijas valstu pārstāvjiem par to sniegumu alianses spēju stiprināšanā, kā arī apstiprināja alianses apņēmību garantēt NATO sabiedroto drošību Baltijā.

Dalies ar šo ziņu