J. Stoltenbergs: Lai gan DAESH ir zaudējis teritorijas, grupējums aizvien ir bīstams

NATO
Sargs.lv/NATO.int
NATO
Foto: Foto: NATO.int

Lai gan teroristiskais grupējums “Daesh” (“Islāma valsts”) ir zaudējis iepriekš kontrolētās teritorijas, tas aizvien rada draudus drošībai, tā pēc aizvadītājs tikšanās ar starptautiskās koalīcijas ārlietu ministriem cīņā pret šo teroristisko organizāciju “Islāma valsts” uzsvēra NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Viņš norādīja, ka tieši šī iemesla dēļ NATO tupina atbalstīt cīņu pret starptautisko terorismu, sperot tālākos soļus šī mērķa sasniegšanā.

NATO aizsardzības ministri vēl šā gada februārī pieņēma lēmumu paplašināt vietējo spēku apmācības operāciju Irākā, kā arī vienojās vērtēt plašākus NATO iespējamos soļus Tuvo Austrumu reģionā “ Mēs paliekam uzticīgi šiem lēmumiem,” uzsvēra NATO ģenerālsekretārs.

Stoltenbergs vienlaikus atzina – ietekmi uz NATO aktivitātēm atstājusi koronavīrusa pandēmija. “Covid-19 situācija ir atstājusi iespaidu uz alianses aktivitātēm. NATO apmācības operācija pandēmijas dēļ ir apturēta, taču mēs šobrīd atkal atjaunojam savas aktivitātes un virzāmies uz priekšu, jo mērķis paliek nemainīts – pašpietiekamu Irākas drošības spēku izveide. Tādu Irākas spēku sagatavošana, kuri būtu spējīgi pašu spēkiem novērst “Daesh” iespējamo atgriešanos un cīnīties pret terorismu savā valstī,” uzsvēra ģenerālsekretārs.

Viņaprāt, šī mērķa sasniegšanai globālajai koalīcijai jāturpina aktīva sadarbība ar Irākas valdību.

Kopumā tikšanās laikā piedalījās 35 valstu ārlietu ministri.

Dalies ar šo ziņu