NATO sabiedroto valstu kara flotēm sniedz modernākus komunikācijas risinājumus

NATO
Sargs.lv/NATO.int
satelītsakari
Foto: Foto: NATO.int

NATO komunikācijas un informācijas aģentūra (NCI) ļauj sabiedrotajiem izmantot satelītsakarus jūras operācijās un atjaunināt kriptogrāfiskās iekārtas uz to kuģiem, ziņo NATO. Alianse arī norāda, ka tādējādi tiek demonstrēts, kā dalība NATO dod pieeju mūsdienīgām aizsardzības tehnoloģijām un to izmantošanai.

NATO komunikācijas un informācijas aģentūra ir nodrošinājusi satelīta pārklājumu Vācijas flotei, kuras jaunākais karakuģis – fregate “FGS Baden-Wurttemberg”, šajā pavasarī aizvadīja tropisko laikapstākļu izmēģinājumus Karību jūras reģionā.

Savukārt  Beļģijā Monsā bāzētie NATO eksperti izmantoja militāros satelītus, lai sakārtotu pietiekamu sakaru joslas platumu un savienojamību ar kuģi, palīdzot Vācijas flotei izpildīt savu uzdevumu.

“Ja viņi vēlas paust atzinību un pateicību, NATO jūrnieki izmanto signālu BRAVO ZULU. Es vēlos nodot savu BRAVO ZULU visiem cilvēkiem, kuri bija iesaistīti fregates “FGS Baden-Wurttemberg” savienojamības nodrošināšanā", sacīja kapteinis Tomass Akermans (Thomas Ackermann) no Vācijas Jūras spēku štāba.

NATO satelītsakaru iespējas nodrošina Francija, Itālija, Apvienotā Karaliste un Amerikas Savienotās Valstis. NATO norāda, ka no modernā komunikācijas risinājuma labumu var gūt visi sabiedrotie. Ņemot vērā, cik būtiskas ir dažāda spektra satelītkomunikāciju spējas, sākot ar izlūkošanas informācijas vākšanu un navigāciju, līdz militāro spēku izsekošanai visā pasaulē un raķešu palaišanas atklāšanai, NATO  iecerējusi nākamajos 15 gados ieguldīt  vienu miljardu eiro satelītpakalpojumu attīstībā.

Tāpat NATO komunikācijas un informācijas aģentūra piegādā svarīgus piederumus, kas ļauj sabiedrotajiem vieglāk aizstāt kriptogrāfiskās iekārtas uz jūras kuģiem. Šis aprīkojums tiek izmantots drošiem sakariem starp kuģiem, kas piedalās NATO misijās un operācijās, kā arī ar NATO Sabiedroto jūras pavēlniecību.

Dalies ar šo ziņu