Par NATO spēku komandieri Brunsumā iecelts Bundesvēra ģenerālis Jorgs Volmers

NATO
Sargs.lv
karogs
Foto: Foto: NATO.int

Par NATO apvienoto spēku komandieri Brunsumā apstiprināts Vācijas bruņoto spēku ģenerālis Jorgs Volmers.

Viņš ir viens no trim operacionālā līmeņa komandieriem NATO komandstruktūrā, kurš ir tieši pakļauts NATO sabiedroto spēku komandierim Eiropā un ir primāri atbildīgs par drošību alianses Ziemeļeiropas daļā, NATO atbalsta misiju Afganistānā un NATO ātrās reaģēšanas spēkiem "NRF 2020".

Ģenerālis J. Volmers dienestu sācis Vācijas bruņotajos spēkos 1978. gadā. Tur ģenerālis J. Volmers apguva pamata virsnieka zināšanas, bet vēlāk absolvēja Vācijas Bruņoto spēku universitāti Hamburgā, kur studēja ekonomiku un organizāciju vadību. 1983. gadā ģenerālis J. Volmers absolvēja komandējošā sastāva koledžu Hamburgā, bet vēlāk apguva zināšanas ASV Levenvortas militārajā augstskolā.

Image
Volmers
Foto: Foto: NATO.int
NATO apvienoto spēku komandieri Brunsumā Vācijas bruņoto spēku ģenerālis Jorgs Volmers

 Foto: NATO.int

Ģenerālis J. Volmers ieņēmis vairākus vadošus komandiera amatus. Laikā no 2006. gada līdz 2010. gadam viņš bijis Frankenbergā bāzētās Vācijas bruņoto spēku 37. Mehanizēto kājnieku brigādes komandieris, laikā no 2011. gada līdz 2014. gadam komandējis Specializēto operāciju divīziju Štadtelndorfā, savukārt, no 2014. līdz 2015. gadam bijis Sauszemes spēku komandieris jeb Vācijas bruņoto spēku vicekomandieris Strausbergā.

Līdztekus dienestam Bundesvērā ģenerālim J. Volmeram ir pieredze dienestā NATO struktūrās. Piemēram, no 2010. gada oktobra viņš gadu aizvadīja kā Vācijas un Nīderlandes bruņoto spēku apvienotās vienības komandieris Minsterē. Tāpat viņš aizvadījis divas misijas Afganistānā, kur bijis ISAF Ziemeļu reģiona spēku komandieris laikā starp 2009. un 2013. gadu.

Laikā no 2015. gada līdz 2020. gadam ģenerālis J. Volmers bija Vācijas armijas komandieris. Viņš par komandieri tika nozīmēts laikā, kad bruņotie spēki mainīja savu līdzšinējo darbības veidu, pārtopot par mūsdienīgu armiju. Savu pilnvaru laikā ģenerālis J. Volmers izveidoja un ieviesa jaunu plānošanu attiecībā uz personāla, materiāltehniskajiem un strukturālajiem resursiem. Šie uzlabojumi ietvēra arī sauszemes spēku digitalizācijas programmu.

Ģenerālis J.Volmers ieņēmis arī augstus amatus Vācijas bruņoto spēku štābā.  

Dalies ar šo ziņu