ASV iznīcinātājkuģi kopā ar sabiedrotajiem veiks operācijas Baltijas un Melnajās jūrās

NATO
Sargs.lv/NATO.int
USS DOnald COOK
Foto: Foto: US Navy photo by Lt. Andrew Stopchick Palacio/Released

Divi iznīcinātājkuģi no ASV Jūras spēku sestās flotes devušies uz uzdevumu izpildi Baltijas un Melnajā jūrā, demonstrējot NATO apņemšanos nodrošināt alianses sabiedroto aizsardzību un nodrošinot potenciālā pretinieka atturēšanu Covid-19 pandēmijas laikā, ziņo NATO.

ASV iznīcinātājkuģis “USS Donald Cook” ienāca Baltijas jūrā 11. aprīlī pēc dalības Apvienotās Karalistes Zemūdeņu pavēlniecības organizētajās mācībās, kuras uzmanības centrā bija zemūdens karadarbības spēju uzlabošana Atlantijas okeānā. Atrodoties Baltijas jūrā, “USS Donald Cook” veiks jūras operācijas ar NATO Eiropas sabiedrotajiem, lai nodrošinātu reģionālo stabilitāti.

Savukārt iznīcinātājkuģis “USS Porter” sāka savu virzīšanos uz Melno jūru 13. aprīlī, lai veiktu jūras drošības operācijas ar NATO sabiedrotajiem un partnervalstu bruņotajiem spēkiem. Pēc ierašanās Melnajā jūrā, “USS Porter” veica manevrēšanas operācijas ar Rumānijas Jūras spēku fregati “Regina Maria”.

NATO pārstāve Oana Lungescu atzinīgi novērtēja ASV kuģu izvietošanu Baltijas un Melnajā jūrā.  

“NATO joprojām ir gatava reaģēt uz jebkuru draudu. Laikā, kad mēs turpinām veikt visus nepieciešamos pasākumus, lai aizsargātu savus spēkus, mūsu operatīvā gatavība joprojām nav samazināta. Šo kuģu izvietošana pierāda, ka NATO cieši sadarbojas un ir apņēmības pilna, lai nodrošinātu, ka iespējamie pretinieki neizmantotu Covid-19 pandēmijas situāciju, savu interešu labā."

Abi iznīcinātājkuģi, kuri iepriekš atradās Rotas ostā, Spānijā, veic dažāda veic uzdevumus, tostarp jūras drošības operācijas, piedalās dažāda veida mācībās, kā arī iesaistās NATO Jūras spēku grupās un NATO pretraķešu aizsardzībā.

Dalies ar šo ziņu