NATO Rumānijā nogādā medicīniskos aizsarglīdzekļus cīņai pret COVID-19

NATO
Sargs.lv/ukdefencejournal.org.uk
NATO
Foto: Foto: NATO.int

Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē ieradusies NATO stratēģiskā transportlidmašīna “C-17 Globemaster”, atvedot no Dienvidkorejas vairāk nekā 100 000 valdības pasūtīto mediķu aizsargtērpu, kuri nepieciešami cīņā pret koronavīrusa uzliesmojumu.

NATO pašlaik uzrauga divas stratēģiskās gaisa transporta programmas. Kā daļu no NATO stratēģiskajām gaisa transporta spējām vairākas partnervalstis kopīgi izmanto trīs “C-17 Globemaster” smagās kravas lidmašīnas, kopīgi sedzot lidmašīnu uzturēšanas izmaksas.

NATO stratēģiskās starptautiskās gaisa transporta programmas ietvaros sabiedrotie arī īrē vairākas “Antonov” tipa transporta lidmašīnas.

Šīs lidmašīnas regulāri pārvieto karavīrus un ekipējumu no NATO bāzēm Eiropā uz Afganistānu vai Kosovu, kā arī humanitāru palīdzību uz Haiti vai Pakistānu.

“NATO valstu Bruņotie spēki spēlē ļoti svarīgu lomu cīņā pret COVID-19. Militārajām transporta spējām ir nozīmīga loma humanitārās palīdzības un medikamentu nogādāšanai tajos reģionos, kur tā ir visvairāk nepieciešama,” teica NATO pārstāve Oana Lungescu.

Dalies ar šo ziņu