Rumānija pārņem NATO pastāvīgās Jūras spēku grupas vadību

NATO
Sargs.lv/UKdefenceJournal.org.uk
Rumānijas Jūras spēki
Foto: Foto: NATO MARCOM

Pirmo reizi, kopš iestāšanās aliansē, Rumānijas Jūras spēkiem nodota NATO pastāvīgās Jūras spēku grupas vadība, vēsta Lielbritānijas aizsardzības nozares portāls “UK Defence Journal”.

Rumānijas Jūras spēku komandikapteinis Valentīns-Katalins Vlads (Valentin-Cătălin Vlad) turpmāko alianses 2. pastāvīgās Jūras spēku grupas vadību pārņēma no Itālijas Jūras spēku kapteiņa Alesandro Falkones (Alessandro Falcone).

Lielbritānijas aizsardzības nozares portāls informē, ka komandvadības maiņa notikusi Rumānijas pilsētā Konstantā, kura atrodas pie Melnās jūras, un to vadīja NATO Virsūdens spēku komandiere, Nīderlandes Karaliskās flotes komodore Dženeta Moranga (Jeanette Morang).

2. pastāvīgā Jūras spēku grupa drīzumā uzsāks arī savu ikgadējo operāciju Melnās jūras reģionā, bet pēc tam kuģos Vidusjūrā, kur paredzēts demonstrēt NATO saistības militāro saišu stiprināšanā un uzlabot savietojamību un sadarbību ar alianses sabiedrotajām.

Grupa, kuras vadību pārņēmis komandkapteinis V.K. Vlads, iekļauj komandiera kuģi “ROS Vice Admiral Constantin Bălescu” no Rumānijas, kā arī mīnukuģus “TCG Akçay” no Turcijas un “BGS Priboy” no Bulgārijas.

Dalies ar šo ziņu