Kanādas karavīri atvadās no ģimenēm un dodas uz Latviju

NATO
Sargs.lv/CalgarySun.com
kalniešu pulks
Foto: Foto: Darren Makowichuk/Postmedia

Kanādas pilsētas Kalgari dzīvojošie karavīri emocionālā pasākumā atvadījās no tuviniekiem, lai dotos atturēšanas misijā uz Latviju, vēsta izdevums “Calgary Sun”.

25 bruņoto spēku rezervisti no Kalgari kalniešu kājnieku pulka pievienosies aptuveni 150 karavīriem no Rietumkanādas un 540 karavīriem no visas valsts, kopā ar citiem NATO sabiedrotajiem, piedaloties misijā “Operation Reassurance”.

Kopš 2014. gadā Kanāda nolēma izvest savus karavīrus no Afganistānas, šī kļuvusi par karavīru skaita ziņā lielāko operāciju Albertas provincē dienošajiem. “Mēs strādāsim ar sabiedrotajiem un partneriem, lai uzturētu drošību Baltijas reģionā,” medijam sacīja Kalgari kalniešu pulka komandieris Raiens Palmers (Ryan Palmer).

Kanādas bruņoto spēku rezervisti Latvijā atradīsies sešus mēnešus, bet piecus mēnešus pirms došanās uzdevumā, pavadīja apmācībās Kanādā.

Harmanam Dalivalam (Harman Dahliwal) šī būs pirmā operācija ārpus Kanādas. Viņš norāda, ka ar nepacietību gaida tikšanos ar pārējiem karavīriem un iespēju palīdzēt sabiedrotajiem. “Mēs esam priecīgi par iespēju doties uz Latviju un parādīt, uz ko esam spējīgi. Es vēlos pierādīt, ka esam vieni no labākajiem savā jomā,” uzsver H. Dalivals.

R. Palmers “Calgary Sun” norāda, ka ārvalstu operācijas ir Kanādas kalniešu pulka tradīcija un no karavīriem sagaida lielu entuziasmu un noteiktu darba stilu. “Mums ir arī unikāla identitāte. Kā skotu pulks mēs valkājam skotu kiltu. Tāpēc, lai kur arī mēs ietu, mūs vienmēr atpazīs,” saka Palmers.

kalniešu pulks

Foto: Darren Makowichuk/Postmedia

Karavīri un viņu ģimenes pulcējās Mevatas mācību manēžā, lai atzīmētu karavīru aizbraukšanu. Pēc pasākuma noslēguma viņi ar autobusu devās uz Edmontonu, no kurienes svētdien mēros ceļu uz Latviju.

Dalies ar šo ziņu