Jelgavas un Kuldīgas novados notiks Zemessardzes mācības

Militārās mācības
Sargs.lv
Trīs "Patria" bruņutransportieri
Foto: Zemessardzes 45. kaujas nodrošinājuma bataljona arhīvs

18. un 19. maijā Jelgavas novada Valgundes, Kalnciema un Lielplatones pagastos notiks Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes 52. kaujas atbalsta bataljona mācības un Kuldīgas novada Rudbāržu pagastā notiks Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes 45. kaujas nodrošinājuma bataljona zemessargu plānveida apmācības.

Zemessardzes 4. Kurzemes brigādē karavīru un zemessargu militārās apmācības process tiek organizēts nepārtraukti visa gada garumā, veicot dažādus taktiskos uzdevumus gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā. Regulāro iepriekš plānoto mācību laikā karavīri un zemessargi uzlabo gatavību Zemessardzes vienību atbildības teritoriju aizsardzībai un pilnveido kā individuālās, tā kolektīvās iemaņas.

Mācības notiks ar AS “Latvijas valsts meži”, Jelgavas novada un Kuldīgas pašvaldību saskaņotās teritorijās.

Mācību laikā Jelgavas novada Valgundes, Kalnciema un Lielplatones pagastos zemessargi izmantos mācību munīciju, kas rada skaņu, bet nekādā veidā neapdraud cilvēku dzīvību vai veselību. Mācību norises vietas pēc mācībām tiks sakoptas.

Mācību laikā pa autoceļiem Valgundes, Kalnciema un Lielplatones pagastu teritorijā iespējama militārā transporta īslaicīga pārvietošanās.

Savukārt 45. kaujas nodrošinājuma bataljona zemessargu plānveida apmācību mērķis ir uzturēt vienības kolektīvās kaujas spējas, kā arī trenēt aizsardzības operāciju elementus, pilnveidojot aizsardzības uzdevumu veikšanas iemaņas. Mācībās dažādi taktiskie uzdevumi tiks izpildīti gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā.

Mācību laikā pa autoceļiem Kuldīgas novada Rudbāržu pagasta teritorijās iespējama militārā transporta īslaicīga pārvietošanās. Mācību norises vietas pēc mācībām tiks sakoptas.

Dalies ar šo ziņu