Norisināsies starptautiskās mācībās "Solar Eclipse IV"

Militārās mācības
Sargs.lv
Solar Eclipse mācības
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

No 8. līdz 19. aprīlim Ādažu militārajā poligonā notiks starptautiskās mācības “Solar Eclipse IV”. Mācībās tiks likts uzsvars uz netiešās uguns atbalsta sniegšanu, veicot kauju dziļumā.

Militārās mācības “Solar Eclipse IV” tiek organizētas ceturto reizi un tajās piedalīsies aptuveni 600 dalībnieki no Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes un Zemessardzes, kā arī no Kanādas vadītās NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas, Austrijas un Vācijas bruņotajiem spēkiem. Mācību mērķis ir pilnveidot mācību dalībnieku savstarpējo sadarbību un komunikācijas spējas, uzlabot uguns vadības centra darbības un artilērijas sistēmu kaujas šaušanas iemaņas.

Paralēli “Solar Eclipse IV” mācību laikā Ādažu militārā poligonā notiks Kanādas vadītās NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas organizētās un vadītās mācības “Demon Gunner”, ar mērķi pilnveidot prasmes artilērijas kaujas šaušanā, izmantojot digitālās uguns vadības sistēmas.

Vēsturiski mācības “Solar Eclipse” organizē Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde. Mācību tulkojums no angļu valodas ir “saules aptumsums” un to laikā sadarbībā ar NATO partneriem tiek trenētas vienību individuālās un kolektīvās prasmes, kā arī vērtēts to sniegums.

Dalies ar šo ziņu