Latgalē norisinās zemessargu militārās pamatapmācības nometne, kurā piedalās arī VAD karavīri

Militārās mācības
Sargs.lv
Zemessardzes mācības
Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

No 3. līdz 25. februārim Zemessardzes 34. kājnieku bataljona militārajā bāzē Daugavpils valstspilsētā un mācību poligonā “Meža Mackeviči” Augšdaugavas novada Vaboles pagastā notiek Zemessardzes 3. Latgales brigādes zemessargu militāras pamatapmācības kurss, kurā piedalās vairāk nekā 40 zemessargi no visiem brigādes bataljoniem, portālu "Sargs.lv" informēja Zemessardzes 3. Latgales brigāde.

Militārās pamatapmācības kursā kopā ar jaunajiem zemessargiem piedalās arī seši Latvijas pilsoņi, kuri brīvprātīgi pieteikušies piecu gadu Valsts aizsardzības dienestam Zemessardzē. Pēc militāro pamatiemaņu apgūšanas šo patriotisko jauniešu Valsts aizsardzības dienests tiks realizēts Zemessardzes 3. Latgales brigādes 36. kaujas atbalsta bataljona infrastruktūrā.

Trīs nedēļu garumā jaunie zemessargi un Valsts aizsardzības dienesta karavīri pieredzējušu instruktoru vadībā apgūs lauka kaujas iemaņas, kaujas šaušanas pamatprincipus, topogrāfiju, pirmo palīdzību, ierindas apmācību un citas aizsardzības uzdevumu veikšanai nepieciešamās prasmes.

Pēc obligātā pamatapmācības kursa sekmīgas pabeigšanas zemessargi var turpināt apgūt dažādas militārās specialitātes, piemēram – ložmetējnieks, izlūks, karavīrs glābējs un citas. Ja zemessargs vēlas apgūt militārās vadības prasmes un iegūt augstāku militārā dienesta pakāpi, viņš var turpināt militāro izglītību, piemēram, Jaunākā instruktora kursā Zemessardzes Mācību centrā.

Pamatapmācības kurss ir obligāta prasība ikvienam zemessargam un to ir iespējams apgūt divos veidos – brīvdienās vairāku mēnešu garumā vai vienkopus trīs nedēļu lauka nometnē.

Aicinām iepazīties ar informāciju par iespējām dienēt Zemessardzē tīmekļvietnes www.klustikaravirs.lv sadaļā dienests Zemessardzē. Plašāku  informāciju par dienestu var iegūt, zvanot uz tālruņa numuru 1811 vai rakstot uz e-pasta adresi esizemessargsatmil [dot] lv ().

Iedzīvotāju ievērībai!

Zemessardzes 3. Latgales brigāde aicina iedzīvotājus nesatraukties, laika posmā no 6. līdz 16. februārim Daugavpils valstspilsētas apkaimes Cietoksnis (SIA “Intergaz” teritorijā) redzot mācību nolūkā pārvietojamies militāro transportu, karavīrus un zemessargus ar strēlnieku ieročiem. Mācību laikā tiks izmantota mācību munīcija, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku dzīvību un veselību. Izmantotā teritorija pēc apmācībām tiks sakopta.

Poligona apkārtnē Augšdaugavas novadā uz koplietošanas ceļiem ir iespējami īslaicīgi transporta pārvietošanās ierobežojumi, bet tiešā poligona tuvumā – arī drošības apķēdējums.

Iedzīvotāji tiek aicināti ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, kas vērstas uz valsts nacionālās un NATO kolektīvās drošības stiprināšanu.

Dalies ar šo ziņu