Dobelē un Auru pagastā notiks Zemessardzes mācības

Militārās mācības
Sargs.lv
Zemessardzes 4.Kurzemes brigādes 51. kājnieku bataljona zemessargi mācību laikā
Foto: Foto: no Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes arhīva

18. un 19. martā Dobeles pilsētā un Dobeles novada Auru pagasta Gardenes ciema apkārtnē norisināsies Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes 51. kājnieku bataljona zemessargu plānveida mācības.

 

Mācību mērķis ir pilnveidot un uzturēt iegūtās iemaņas efektīvai darbībai apvidū jebkurā diennakts laikā, pildot visdažādākos mācību uzdevumus.

Mācību laikā Dobelē un Auru pagastā pa autoceļiem iespējama īslaicīga militārā transporta pārvietošanās.

Nacionālie bruņotie spēki aicina Dobeles pilsētas un Auru pagasta iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju pilnveidošanu.

Zemessardzes 4. Kurzemes brigādē karavīru un zemessargu militārās apmācības process tiek organizēts nepārtraukti visa gada garumā, veicot dažādus taktiskos uzdevumus gan vasaras, gan ziemas periodos. Regulāro plānveida mācību laikā karavīri uzlabo savu gatavību Zemessardzes vienību atbildības teritoriju aizsardzībai un savu spēju pilnveidošanai.

Mācības notiks ar VAS “Latvijas valsts meži” un Dobeles novada pašvaldību saskaņotās teritorijās.

Dienests Zemessardzē sniedz iespēju zemessargiem regulāri paplašināt redzesloku, iegūt dažādas civilās specialitātes, stiprināt stresa noturību un uzlabot fizisko sagatavotību, tādēļ  mācībās apgūtās plašās zināšanas un prasmes var būt noderīgas arī ārpus dienesta.

Zemessardzē nešķiro pēc tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam jābūt Latvijas pilsonim vecumā no 18 līdz 60 gadiem, ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, ar atbilstošu veselības stāvokli un sākotnējo fizisko sagatavotību. Ar kandidātu prasībām var iepazīties Zemessardzes mājaslapā www.esizemessargs.lv vai www.zs.mil.lv.

Lai pieteiktos dienestam Zemessardzē, Dobeles un Tukuma novadu, iedzīvotāji aicināti zvanīt uz tālruni  25570958 vai rakstīt uz e-pastu  51bn@mil.lv, vai personīgi ierodoties vienībā - Dobelē, Lauku ielā 15.

Savukārt, lai iestātos Zemessardzē jebkurā citā bataljonā – zvaniet 1811, rakstiet esizemessargs@mil.lv vai www.esizemessargs.lv.

 

 

 

Dalies ar šo ziņu