Dienvidkurzemes novada Vērgales pagasta Cīravas apkārtnē notiks Zemessardzes mācības

Militārās mācības
Sargs.lv
Zemessardzes mācības
Foto: Zemessardzes 4.Kurzemes brigāde

No 25. novembra līdz 27.novembrim Dienvidkurzemes novada, Vērgales pagasta Cīravas apkārtnē norisināsies Zemessardzes 44. kājnieku bataljona zemessargu plānveida apmācība.

 

Zemessardzes 44. kājnieku bataljona mācībās zemessargi diennakts gaišajā un tumšajā laikā, trenēs nodaļas līmeņa kolektīvās kaujas spējas un pilnveidos lauka kaujas iemaņas, lai būtu sagatavoti, kopā ar Nacionālo bruņoto spēku vienībām, aizsargāt Latvijas drošību.

Apmācība notiks ar Dienvidkurzemes novada pašvaldības domi saskaņotās teritorijās.

Mācībās netiks izmantota ne salūtmunīcija, ne sprādzienu imitācijas līdzekļi. Mācību laikā zemessargi īslaicīgi pārvietosies ar sešriteņu kvadricikliem BOMBARDIER MAX650, kā arī ar citu militāro transportu pa autoceļu: P-111, kā arī pa pieguļošajiem mazākas nozīmes ceļiem.

Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

Būt gatavam rītdienai nozīmē visu uzsākt šodien. Esi savas zemes sargs – stājies Zemessardzē!

Kandidātam ir jābūt Latvijas pilsonim vecumā no 18 līdz 55 gadiem, ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, ar atbilstošu veselības stāvokli un fizisko sagatavotību. Lai pieteiktos dienestam Zemessardzē, Dienvidkurzemes novada un Liepājas iedzīvotāji aicināti zvanīt uz tālruni  63403611 vai rakstīt uz e-pastu  44bnatmil [dot] lv , vai personīgi ierasties vienībā - Liepājā, Atmodas bulvārī 9.  Savukārt, lai iestātos Zemessardzē jebkurā citā bataljonā, kandidātam jāsazinās ar dzīves vai studiju vietai tuvāko Zemessardzes vienību, zvanot uz tālruņa numuru 1811, rakstot uz e-pasta adresi esizemessargsatmil [dot] lv vai personīgi ierodoties vienībā. Uzziniet vairāk tīmekļvietnē www.esizemessargs.lv.

Dalies ar šo ziņu