Dienvidkurzemes novada Vērgales un Medzes pagastos notiks Zemessardzes mācības

Militārās mācības
Sargs.lv
Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes zemessargi
Foto: Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde

No 29. līdz 31. jūlijam Dienvidkurzemes novada Vērgales pagasta Saraiķu apkārtnē un Medzes pagasta teritorijā norisināsies Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes 44. kājnieku bataljona zemessargu plānveida mācības, kurās tiks trenētas kolektīvās kaujas spējas un pilnveidotas lauka kaujas iemaņas.

Mācības notiks ar Dienvidkurzemes novada pašvaldību un A/S “Latvijas valsts meži” iepriekš saskaņotās teritorijās.

Mācību uzdevumi tiks veikti gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā, lai zemessargi pilnveidotu savas prasmes un vienmēr būtu gatavi aizstāvēt savu novadu un kopā ar citām Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto valstu militārajām vienībām aizsargāt visu Latviju.

Iedzīvotāju ievērībai!

Mācībās tiks izmantoti kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada īslaicīgu troksni, bet nekādā veidā neapdraud apkārtējo cilvēku veselību vai dzīvību.

Mācību laikā zemessargi īslaicīgi pārvietosies ar militārajiem transportlīdzekļiem pa koplietošanas ceļiem, kā arī pa piegulošajiem mazākas nozīmes ceļiem, netraucējot transporta satiksmi.

Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

Dalies ar šo ziņu