Ropažu novadā notiks militārā apmācība Dānijas Bruņoto spēku karavīriem

Militārās mācības
Sargs.lv
Dānijas bruņoto spēku karavīri mācībās "Summer Shield" Ādažu poligonā
Foto: seržants Ēriks Kukutis/ Aizsardzības ministrija

No 11. līdz 22. jūlijam Ropažu novadā notiks taktiskā apmācība Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes piekomandētajam Dānijas Bruņoto spēku mehanizētajam kājnieku bataljonam, lai trenētu aizsardzības un uzbrukuma spējas apbūvētā vietā.

Apmācībā piedalīsies tikai Dānijas Bruņoto spēku apakšvienības karavīri. Mācību laikā tiks izmantota mācību munīcija un apgaismes raķetes.

Jau ziņots, ka Dānijas Bruņoto spēku apakšvienība ir piekomandēta Sauszemes spēku Mehanizētajai kājnieku brigādei, lai pastiprinātu NATO atturēšanas un aizsardzības spējas alianses austrumu flangā.

Sauszemes spēku Mehanizēto kājnieku brigādes sastāvā ir karavīri no kopumā 14 NATO dalībvalstīm. Brigādē ir iekļauta arī NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupa, kuru vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1700 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Islandes, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas un Ziemeļmaķedonijas. Šī grupa rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

Nacionālie Bruņotie spēki aicina ar izpratni izturēties pret militārajām mācībām.

Iespēju robežās operatīvā informācija par Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto aktivitātēm ir pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija, Facebook lapā @Latvijasarmija, kā arī Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Facebook lapā @MehanizetaBrigade.

Dalies ar šo ziņu