Rēzeknes novada Lūznavas pagasta teritorijā notiks militārā apmācība

Militārās mācības
Sargs.lv
Zemessargs lasa karti
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

No 17. līdz 19. jūnijam Rēzeknes novada Lūznavas pagasta teritorijā notiks Zemessardzes 3. Latgales brigādes 36. kaujas atbalsta bataljona karavīru un zemessargu iepriekš plānota apmācība vienības kaujas spēju uzturēšanai un pilnveidošanai.

Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljona apmācībā tiks veikti uzdevumi lauka kaujas iemaņu trenēšanai, orientēšanās prasmju nostiprināšanai un vispārējās fiziskās sagatavotības uzlabošanai. Mācību uzdevumi tiek plānoti un īstenoti tā, lai katrs karavīrs un zemessargs būtu sagatavots valsts drošības un aizsardzības uzdevumu veikšanai kopā ar citām Zemessardzes un regulāro spēku vienībām.

Iedzīvotāju ievērībai!

Mācībās piedalīsies aptuveni 40 karavīri un zemessargi, kuri uzdevumu izpildei pārvietosies pa koplietošanas un meža ceļiem gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā. Mācību laikā netiks izmantota nekāda veida munīcija.
Nacionālie bruņotie spēki aicina Rēzeknes novada iedzīvotājus ar izpratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu. Jautājumu vai neskaidrību gadījumā lūgums zvanīt uz tālruņa numuru: 25484582.

Dalies ar šo ziņu