Baltijā un Polijā sākušās NATO gaisa spēku mācības “Ramstein Legacy 2022”

Militārās mācības
Sargs.lv/LRT.lt
Karavīri mācību "Baltic Zenith 2020" laikā šauj ar pretgaisa aizsardzības sistēmu RBS-70
Foto: Armīns Janiks/ Aizsardzības ministrija

Visās Baltijas valstīs, tostarp Latvijā, kā arī Polijā sākušās vērienīgās NATO Gaisa spēku pavēlniecības organizētās starptautiskās militārās mācības „Ramstein Legacy 2022”.  Lietuvā mācībās piedalīsies ap 330 karavīru no Lietuvas, Ungārijas un Apvienotās Karalistes. Arī Latvijā mācībās piedalīsies aptuveni 300 pretgaisa aizsardzības apakšvienību karavīri no Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienībām, kā arī no Itālijas, Čehijas un ASV. Mācībās tiks iesaistīta NATO militārā aviācija un tuvās darbības rādiusa pretgaisa aizsardzības sistēmas, to skaitā “RBS-70”, “Stinger” un “Avenger”.

 

Vingrinājumā katrā no valstīm piedalīsies arī konkrētās valsts armijas rīcībā esošie lidaparāti. Piemēram, Lietuvā mācībās tiks iesaistīta arī Lietuvas gaisa spēku transporta lidmašīna “C27J Spartan”, helikopteri “Dauphin” un “Mi-8T”, kā arī  “Scan-Eagle” bezpilota lidaparāti, kā arī vidējā un tuvā darbības rādiusa pretgaisa aizsardzības sistēmas – “NASAMS” un “RBS-70”, kā mobilā pretgaisa aizsardzības sistēma “Avenger”.

Šīs mācības notiek vienlaicīgi ar citām NATO mācībām – “Ramstein Alloy” un “Ramstein Guard”.

“Sargs.lv” jau rakstīja, ka no 30. maija līdz 6. jūnijam NATO Gaisa spēku pavēlniecības organizētās starptautiskās militārās mācības „Ramstein Legacy 2022” norisināsies arī Latvijā – Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzes teritorijā Ogres novada Rembates pagastā.

Latvijā mācībās piedalīsies aptuveni 300 pretgaisa aizsardzības apakšvienību karavīri no Gaisa spēkiem, Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes, Zemessardzes, kā arī no Itālijas, Čehijas un ASV bruņoto spēku pretgaisa aizsardzības vienībām.

Mācībās tiks iesaistīta NATO militārā aviācija un tuvās darbības rādiusa pretgaisa aizsardzības sistēmas, to skaitā “RBS-70”, “STINGER” un “AVENGER”.

Mācību mērķis ir  pilnveidot NATO pretgaisa aizsardzības vienību sadarbību, tehnisko savietojamību un vienību integrāciju vienotā NATO pretgaisa aizsardzības komandvadības struktūrā. Mācības vienlaicīgi norisināsies Polijas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas teritorijā un gaisa telpā.

Dalies ar šo ziņu