Bauskas novada Vecumnieku pagastā notiks Militārās policijas mācības

Militārās mācības
Sargs.lv
Militārās olicijas uzšuve
Foto: Gatis Dieziņš

No 23. līdz 27.maijam Bauskas novada Vecumnieku pagasta Zvirgzdes kāpas apkārtnē norisināsies iepriekš plānots Militārās policijas taktiskās apmācību posms, lai trenētu aizsardzības un uzbrukuma operācijas apvidū.

Apmācības notiks ar A/S “Latvijas valsts meži” saskaņotā teritorijā.

Militārajai policijai līdzās miera laika funkcijām ir jāpilda arī kaujas atbalsta uzdevumi, aizsargājot Latvijas valsts suverenitāti, tertoriālo nedalāmību un tās iedzīvotājus krīzes situācijās un kara gadījumā.

Apmācību laikā Militārās policijas karavīri pilnveidos iemaņas militārajā taktikā un trenēs savstarpējo sadarbību aizsardzības uzdevumu izpildē.

Iedzīvotāju ievērībai!

Apmācību uzdevumi tiks veikti gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā. Aktīvā apmācību fāze notiks no 25. līdz 27.maijam, kad apmācību norises vietās tiks izmantota salūtmunīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada īslaicīgu troksni un dūmus, bet nekādā veidā neapdraud apkārtējo cilvēku veselību vai dzīvību.
Vecumnieku pagastā Militārās policijas karavīri īslaicīgi pārvietosies pa koplietošanas ceļiem, kā arī pa pieguļošajiem mazākas nozīmes ceļiem ar dažādu militāro transportu, netraucējot satiksmi.
Nacionālie bruņotie spēki aicina Bauskas novada Vecumnieku pagasta iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Militārās policijas aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

Dalies ar šo ziņu