Notiks Zemessardzes vingrinājums “Arona 2022”

Militārās mācības
Sargs.lv
Zemessargu vingronājums "Arona"
Foto: Zemessardzes štābs

No 23. līdz 24. aprīlim Kuldīgas novada Raņķu pagasta militārajā poligonā ‘Mežaine”, tam pieguļošajā teritorijā un Skrundas pilsētā norisināsies Zemessardzes vingrinājums “Arona 2022”.

Vingrinājumu organizē Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde sadarbībā ar Zemessardzes 2. Vidzemes brigādi un Zemessardzes Zinātnes, pētniecības un inovāciju ieviešanas centru.

Vingrinājuma mērķis ir turpināt zemessargus apmācību, tajā skaitā pārbaudīt viņu fizisko un teorētisko sagatavotību, individuālās prasmes un iemaņas, kā arī spēju veikt aizsardzības uzdevumus nodaļas sastāvā.

Svētdien, 24. aprīlī mācības “Arona 2022” apmeklēs Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš un Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Egils Leščinskis.

Iedzīvotāju ievērībai!
Mācību uzdevumu veikšanai zemessargi nelielās grupās kājām pārvietosies pa Skrundas ielām, savukārt ārpus pilsētas zemessargi ar sešriteņu kvadricikliem “Bombardier MAX 650 XT” un vieglo militāro transportu pārvietosies arī pa koplietošanas ceļiem, būtiski neietekmējot satiksmi. Mācību laikā netiks izmantota nekāda veida munīcija. Karavīri un zemessargi veiks uzdevumus ar īpašniekiem iepriekš saskaņotās teritorijās. Pēc mācībām izmantotā teritorija nepieciešamības gadījumā tiks sakopta.
Nacionālie bruņotie spēki aicina Skrundas un Kuldīgas novada iedzīvotājus neuztraukties, redzot karavīru un zemessargu pārvietošanos formas tērpos un ar izpratni izturēties pret Zemessardzes plānveida vingrinājumiem, kuru mērķis ir valsts aizsardzības spēju uzlabošana un reģionālās drošības stiprināšana.

Dalies ar šo ziņu