Martā un aprīlī Latvijā turpināsies ASV Bruņoto spēku transporta un kaujas lidaparātu lidojumi

Militārās mācības
Sargs.lv
ASV uzbrukuma helikopteris "Apache" mācību "Christal Arrow" laikā
Foto: Armīns Janiks/ Aizsardzības ministrija

Tuvākajās dienās un arī turpmāk Latvijas gaisa telpā norisināsies ASV kaujas helikopteru “AH-64 Apache” mācību lidojumi.

Lidojum mērķis ir uzturēt pilotu kvalifikāciju, iepazīt Latvijas reljefu sauszemes vienību mācību atbalstam.

Kā ierasts, sadarbību ar kaujas helikopteriem apmācībās izmantos arī citas Latvijā izvietotās starptautiskās un Latvijas sauszemes vienības.

Šāda sadarbība paaugstina aizsardzības spējas pret pretinieka bruņutehniku un palīdz pārredzēt aizsargājamo teritoriju.

Kaujas helikopteru izvietošana Latvijas teritorijā demonstrē NATO gatavību veikt papildu piesardzības pasākumus saskaņā ar alianses aizsardzības plāniem un krīzes reaģēšanas mehānismiem, lai turpinātu stiprināt aizsardzību un atturēšanu visā aliansē. Tāpat tas pierāda NATO dzelžaino apņemšanos ievērot Vašingtonas līguma 5.pantu. NATO turpinās veikt visus nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu visu sabiedroto drošību un aizsardzību. Sabiedrotie ir vienoti, lai viens otru aizstāvētu.

Nacionālie bruņotie spēki informē, ka Latvijā turpinās intensīva militāro mācību un vingrinājumu sezona.

Latvijā izvietoto kaujas helikopteru lidojumi notiek visā Latvijas teritorijā, gan dienas, gan nakts laikā, pēc iepriekš plānota un saskaņota maršruta, atbilstoši civilajiem un militārajiem normatīviem aktiem un savstarpējām vienošanām.

Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot militāro lidaparātu pārvietošanos valsts gaisa telpā. Lidaparātu radītais troksnis ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkiem un īpašumam. 

Nacionālie bruņotie spēki atvainojas par iedzīvotājiem sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret Latvijā notiekošajām militāro vienību mācībām, kas vērstas uz valsts nacionālās aizsardzības un NATO kolektīvās drošības stiprināšanu.

Iespēju robežās operatīvā informācija par to ir pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija.

Dalies ar šo ziņu