Bauskas novadā notiks Zemessardzes 1. Rīgas brigādes vienību mācības

Militārās mācības
Sargs.lv
Zemessardzes 1.Rīgas brigādes zemessargs
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

No 14. līdz 16. janvārim Bauskas novadā notiks Zemessardzes 1. Rīgas brigādes 17. kaujas atbalsta un 53. kājnieku bataljonu mācības. Mācību uzdevumu izpildei zemessargu grupas, izmantojot novada ceļu infrastruktūru un stigas, pārvietosies formastērpos pilnā ekipējumā. Mācību laikā tiks praktiski veiktas darbības  dažādās situācijās, kurās tiks testētas un pilnveidotas zemessargu spējas mazo vienību taktikā pretinieka kontrolētā teritorijā.

Viens no mācību mērķiem ir sagatavoties martā plānotajām starptautiskajām militārajām mācībām “Kristāla bulta 2022”, kuru laikā tiks pilnveidota Latvijas un sabiedroto valstu bruņoto spēku sadarbība un savietojamība.

Militāro mācību laikā gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā var tikt izmantota mācību munīcija, kas rada troksni, tomēr nekādi neapdraud cilvēku veselību un drošību. Mācību laikā netiek nodarīts kaitējums apkārtējai videi vai privātīpašumam. Zemessardzes 1. Rīgas brigāde aicina iedzīvotājus nesatraukties un izturēties pret mācībām ar izpratni. Apmācība Zemessardzē notiek gan darba dienās, gan brīvdienās, kad zemessargiem ir iespēja veltīt savu brīvo laiku praktisko aizsardzības iemaņu uzlabošanai un Latvijas kopējās drošības stiprināšanai.

Dalies ar šo ziņu