Jūras spēki piedalās militārajās mācībās “Namejs 2021”

Militārās mācības
Sargs.lv
Jūras spēku kuģi
Foto: Foto: Jūras spēki

No šodienas līdz 12. septembrim Liepājā norisināsies Nacionālo bruņoto spēku militārās mācības “Namejs 2021”, lai pārbaudītu un pilnveidotu  gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei gan patstāvīgi, gan arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros.

Mācību laikā Jūras spēki trenēs ostas un bāzes aizsardzību, notiks praktiskās šaušanas nodarbības, jūrniecības elementu vingrinājumi, kā arī spēku aizsardzības treniņi krastā un jūrā.

Militārajās mācībās “Namejs 2021” piedalīsies visas Jūras spēku apakšvienības, tai skaitā Patruļkuģu un Mīnu kuģu eskadru kuģi. Mācību ietvaros Jūras spēki veiks kopējus treniņus ar Zemessardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Valsts robežsardzes apakšvienībām.

Image
Mācību "Namejs 2021" plakāts
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija
Foto: Mācību "Namejs 2021" plakāts/ Aizsardzības ministrija

Jau ziņots, ka no 30. augusta līdz 3. oktobrim visā Latvijā norisinās Nacionālo bruņoto spēku militāro mācības “Namejs 2021”.

Mācības norisināsies divās fāzēs – augusta nogalē un septembra pirmajā pusē tiks trenētas darbības hibrīdapdraudējuma apstākļos, savukārt septembra otrajā pusē tiks izspēlēts konvencionālā apdraudējuma scenārijs. 

Kopā militāro mācību ciklā “Namejs 2021” piedalīsies aptuveni 9300 dalībnieku.

Dalies ar šo ziņu