Ukraina un ASV sāk militāros manevrus mācībās "Sea Breeze 2021"

Militārās mācības
LETA/REUTERS
NATO
Foto: Foto: NATO SNMG2

Par spīti Krievijas pretestībai Ukraina un ASV pirmdien Melnajā jūrā un Ukrainas dienvidos sākušas militārās mācības "Sea Breeze 2021", kurās piedalīsies vairāk nekā 30 valstis.

Mācības "Sea Breeze 2021" notiek laikā, kad saasinājusies spriedze NATO un Maskavas starpā.

Jau ziņots, ka Krievija pagājušajā nedēļā paziņoja, ka tās robežapsardzības patruļkuģis un bumbvedējs "Su-24" Melnajā jūrā raidījuši brīdinājuma šāvienus pret Lielbritānijas eskadras mīnu kuģi, kas esot iegājis Krievijas teritoriālajos ūdeņos. Londona šos Maskavas apgalvojumus noliedza.

Krievijas vēstniecība Vašingtonā pagājušajā nedēļā aicināja atcelt "Sea Breeze 2021", un Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka nepieciešamības gadījumā reaģēs, lai aizsargātu nacionālo drošību.

Video no dvidshub.net

"Sea Breeze 2021" ilgs divas nedēļas. Mācībās piedalīsies aptuveni 5000 militārpersonu no NATO un citām valstīm un aptuveni 30 kuģi un 40 lidmašīnas. Mācībās piedalīsies arī ASV eskadras mīnu kuģis "USS Ross" un ASV jūras kājnieki.

Ukraina norādījusi, ka mācību galvenais mērķis ir gūt pieredzi kopīgās militārās aktivitātēs daudznacionālās miera uzturēšanas un drošības operācijās.

Dalies ar šo ziņu