Rumānijas vadībā norit NATO mācības „Sea Shield 21”

Militārās mācības
Sargs.lv/AGAPRESS
NATO mācības Melnajā jūrā
Foto: Foto: NATO.int

No šī gada 19. līdz 29. martam Melnajā jūrā Rumānijas vadībā notiek NATO jūras spēku mācības „Sea Shield 21”, kurās kopumā iesaistīti 2400 dažādu valstu karavīri, 18 kaujas kuģi un 10 lidaparāti no astoņām valstīm – ASV, Turcijas, Spānijas, Nīderlandes, Polijas, Rumānijas, Bulgārijas un Grieķijas, informē Rumānijas nacionālā ziņu aģentūra "AGERPRES”.

Mācību "Sea Shield 21” mērķis ir stiprināt savietojamību un sadarbību starp Rumānijas Jūras spēkiem un citiem spēku veidiem, dažādām Rumānijas Iekšlietu ministrijas struktūrām, kā arī citiem NATO jūras komponentes elementiem.

Īsi pirms tam, no 1. līdz 16. martam, Melnajā jūrā Rumānijas vadībā notika mācības "Poseidon 21”, kurās piedalījās septiņas NATO dalībvalstis (ASV, Turcija, Francija, Spānija, Rumānija, Buglārija, Grieķija).

Image
NATO mācības Melnajā jūrā
Foto: Foto: NATO.int
Foto: Starptautiskās NATO un partnervalstu jūras spēku mācības Melnajā Jūrā/ NATO.int

Mācībās tika iesaistīta NATO 2. Patstāvīgā pretmīnu kuģu grupa (SNMCG2), kā arī Vidusjūrā bāzētās Francijas flotes aviācijas trieciengrupas  (Task Force 473) klāja aviācija.

Minēto mācību ietvaros alianses kuģi īstenoja kopīgu treniņu gan ar Ukrainas Jūras spēkiem, gan ar Gruzijas Krasta apsardzi.

Dalies ar šo ziņu