Brasas apkaimē norisināsies Zemessardzes 1. Rīgas brigādes mācības

Militārās mācības
Sargs.lv
Zemessardze
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

No 27. līdz 28. februārim Brasas apkaimē Rīgā norisināsies Zemessardzes 1. Rīgas brigādes rīkotās militārās mācības, kurās piedalīsies karavīri un zemessargi, lai uzturētu un pilnveidotu brigādes kaujas spējas.

Tā kā mācību laikā zemessargi pārvietosies pa koplietošanas ceļiem, iedzīvotāji tiek aicināti nesatraukties, redzot militāro transportu un zemessargus formastērpos, ar ieročiem un ekipējumu, un izturēties pret mācībām ar izpratni.

Zemessardze ir lielisks piemērs Latvijas pilsoņu brīvprātīgai iesaistei mūsu valsts aizsardzībā, kas ir visas sabiedrības kopēja atbildība. Zemessardze – tā ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu Latviju. Vienlaikus dienests Zemessardzē ir iespēja uzlabot savu vispārējo fizisko sagatavotību, veselību un paplašināt savu redzesloku, piedaloties militārajās mācībās gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Dalies ar šo ziņu